Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí vývar

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy několik hodin

několik hodin

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie709 kJ /
170 kcal
Bílkoviny8,60 g
Tuky1,72 g
Vláknina25,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 537 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy17,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Telecí kosti se solí a mrkví uvaříme. Čím déle vaříme, tím bude vývar silnější. Vývar přecedíme, sebereme všechen tuk. Krok 2: Do vývaru rozmačkáme vidličkou mrkev, přidáme na poloviny nakrájenou, očištěnou petržel a na kousky nakrájený celer. Zeleninu uvaříme. Krok 3: Nakonec do vývaru přidáme maso, které jsme obrali z uvařených kostí a nasekanou nať. Prohřejeme a dochutíme solí.

Zveřejněno 30. 5. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí vývar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lyxr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí vývar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lyxr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Proč se zelenina vaří nadvakrát? Mrkev dvakrát tak dlouho? Má to nějaký důvod?

hosta: Mrkev se vaří s masem a kostmi jen proto, aby ochutila maso a vývar. Ostatní zeleninu pak vařím nakrájenou jen chvilku, aby se nerozvařila a výsledek pak vypadá lépe vzhledově. Někdy vařím od začátku i kousek celeru a petržele, kvůli chuti a nakonec stejně přidám nakrájenou zeleninu na vzhled.

Dala bych si porcičku,telecí polévku jsem nikdy neochutnala;-)

Tématické fráze:
vývar z telecích kostí, jak dlouho se vari teleci maso, vyvar s telecich kosti, telecí kosti, vývar z telecího, telecí vývar z kostí, silný telecí vyvar, silny vyvar z telecich kosti, jak se vaří vyvar, vaříme z telecí oháňky, telecí vývar bez kostí, jak dlouho se vaří vývar, vývar telecí kosti, vývar z telecích s kostí recepty, vývar z telecího masa, teleci kosti recept, vaříme z telecího, vyvar telecich kosti, telecí kosti vývar, teleci vyvar s noky

Suroviny:
kost telecí, mrkev, petržel, celer, libeček, nať petrželová,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu