Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 639 kJ / 1 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,09 g |
Tuky | 69,42 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 798 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 11,82 g |
Sacharidy | 29,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák naskládáme do zapékací misky a posypeme na kostičky nakrájeným uzeným masem.
Krok 2: Lžíci másla rozpustíme na pánvi, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a vyšleháme do hladka a asi 5 minut vaříme. Pak přidáme nastrouhanou nivu, muškátový oříšek, petrželku a necháme rozpustit sýr.
Krok 3: Odstavíme, vmícháme 2 vejce a vše nalijeme na květák s masem. Solíme podle slanosti nivy. Posypeme strouhankou, poklademe pár plátky másla a zapečeme do růžova.
Zveřejněno 30. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák zapečený s uzeným a nivovým bešamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMkR
Moje poznámka
Květák zapečený s uzeným a nivovým bešamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMkR
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 17 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 17 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 17 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 17 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové muffiny s čokoládou
MirkaP před 45 minutami
Pařížský salát
Teenka3105 před 13 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 15 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 16 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 16 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 16 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 18 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 18 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 18 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 19 hodinami
Tématické fráze:
zapečený květák s uzeným masem,
zapečený květák s bešamelem,
jak uchovat květák,
zapečený květák,
květák recepty,
recepty z květáku,
květák zapečený s bešamelem,
zapečený květák recepty,
kvetak s uzenym,
zapekany kvetak s uzenym,
květák s bešamelem,
zapékaný květák s uzeným masem,
květák s uzeným masem,
zapečený květák s bramborama a uzeninou,
zapékaný květák s bešamelem,
recept z květáku,
recept na květák,
zapečený květák s mletým masem, šunkou a sýrem,
zapeceny kvetak s uzenym masem a syrem,
zapečený květák s mletým masem a bešamelem
Suroviny:
květák,
maso uzené,
sýr niva,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
ořech muškátový,
sůl,
strouhanka,
petrželka zelená
Komentáře (15)
Podle těchto krásných fotek