Okurkovo-šruchový salát
Šrucha zelná, nebo také portulák, je šťavnatá rostlina, jemné až nakyslé chuti. Má své využití i v kuchyni, můžeme ji přidat do salátu, nebo jako koření do polévky. Kombinace okurek, šruchy a zakysané smetany, je příjemně osvěžující.
Postup přípravy
Krok 1: Šruchu - mladé rastliny alebo koncové časti umyjeme, prekrájame.
Krok 2: Očistené uhorky pokrájame .
Krok 3: Uhorky, šruchu osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, premiešame so smotanou. Kto má rád, pridá kôpor.
Zveřejněno 25. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurkovo-šruchový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0OJ
Moje poznámka
Okurkovo-šruchový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0OJ
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 3 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Tématické fráze:
indigrience,
okurkovozelny salat,
salát majdalénka
Suroviny:
okurka čerstvá,
šrucha zelná,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
citron,
kopr
Komentáře (10)