Okurkovo-šruchový salát
Šrucha zelná, nebo také portulák, je šťavnatá rostlina, jemné až nakyslé chuti. Má své využití i v kuchyni, můžeme ji přidat do salátu, nebo jako koření do polévky. Kombinace okurek, šruchy a zakysané smetany, je příjemně osvěžující.
Postup přípravy
Krok 1: Šruchu - mladé rastliny alebo koncové časti umyjeme, prekrájame.
Krok 2: Očistené uhorky pokrájame .
Krok 3: Uhorky, šruchu osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, premiešame so smotanou. Kto má rád, pridá kôpor.
Zveřejněno 25. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurkovo-šruchový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0OJ
Moje poznámka
Okurkovo-šruchový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0OJ
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 17 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 18 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banana bread - banánový chlebíček
Fuxinnka před 53 minutami
Nebeský koláč
Janja před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 12 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 13 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 13 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 14 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 14 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 15 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 15 hodinami
Tématické fráze:
indigrience,
okurkovozelny salat,
salát majdalénka
Suroviny:
okurka čerstvá,
šrucha zelná,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
citron,
kopr
Komentáře (12)