Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zmrzlina ze zavařených meruněk

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenora32 Lenora32

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 litr

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 560 kJ /
851 kcal
Bílkoviny5,60 g
Tuky22,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy157,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sklenici meruněk slijeme, ovoce necháme okapat, šťávu si ponecháme. Par půlek meruněk odložíme bokem - asi 10 ks. Zbytek ovoce rozmixujeme se zakysanou smetanou dohladka. Přilijeme asi 2 dl odložené šťávy, přidáme citrónovou šťávu, cukr a smetanu. Ještě prošleháme, aby se ingredience spojily v hladkou hmotu. Nakonec přidáme na kousky nakrájené odložené meruňky. Smetanu nedáváme vyšlehanou, jinak by byla zmrzlina tvrdá. Krok 2: Promícháme, popř osladíme nebo okyselíme, jak kdo má rád. Směs vlijeme do 1l uzavíratelné nádoby a dáme do mrazáku. Krok 3: Směs je potřeba během mrazení vždy po hodině promíchat, aby se nevytvořily ledové krystalky. Trvá to asi 5 hodin. Zmrzlina je báječně nakyslá a moc dobrá.

Zveřejněno 27. 6. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YJVp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YJVp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zrovna jsem jí dodělala ,ta je tááák dobrá.Lehounce nakyslá, osvěžující chuť, nádherná barva.Kysanou smetanu jsem měla de luxe 20%, kompoty dala dva ,mám tu ještě nějaké předloňské , nikdo je nejedl , teď budou mizet před očima :-D:-D:-D vřele doporučuji :yes::yes: Přidávám fotku :-)
Dělala jsem ji ve zmrzlinovači 40 minut.
Ve skutečnosti je barva mnohem sytější než na fotce.

Uz sa chladi domaca marhulovana zmrzlinka.Ochutnala som ,a vyborna,len cukru som dala 1 pl,marhule boli dost sladke.Dala som aj do formiciek na nanuky,a ostatne do dozicky,a budem premiesavat.posielam bodiky:yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K

Uz viem,co spravim z kompotov.Mam doma 3 rocne marhule,tak bude zmrzlina.Aj ceresne mam,vykostkujem,vymixujem a zamrazim.Ked kolace nepeciem,tak vyuzijem,dakujem za dobry tip.:yes::yes::yes:

<3:-K:yes:

Děkuji

Páči sa mi tvoj recept, mám dvojročné marhuľové kompóty, akosi sa nemíňajú. Rec. si ukladám, vďaka.

To vypadá moc dobře:yes:

Tématické fráze:
mražení meruněk, jak zavařit meruňky, meruňky mražení, zamrazení meruněk, merunky zmrzlina, zmrzlina z meruňky, mražení smetany, mražení merunky, šťáva z meruněk, merunky se zmrzlinou, recepty z merunek, mrazení ovoce meruněk, mraýení meruněk, zavařeniny z meruněk, mrazeni ovoce 150 g, zmrzlina zmerunek, zmrzlina rec, citronový koláč kluci v akci, z merunkama zavařit, merunky 2017

Suroviny:
meruňky, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, šťáva citronová, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu