Suroviny
Porce: 55 skleniček
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 841 kJ / 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 110,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na spodek sklenice dáme 2 - 3 kolečka mrkve, petržele, cibule a kousek kopru, naskládáme očištěné okurky do půlky sklenice a znovu dáme zeleninu, ale už bez kopru, zalijem nálevem.
Krok 2: Víčka povaříme v jarové vodě, aby trošku změkla guma, potom propláchneme pod tekoucí vodou, já vička (gumku) vytírám octem.
Krok 3: Nejlepší ale víčka jsou, která už byla používaná. Sterilizujeme na 85°C asi 20 minut od bodu varu, potom hned sundáme z plotny. Jak je sundáte z plotny, dát na chladné místo na dlažbu a na zavařené sklinky dát mokrý hadr. Tento lák dělám 6 let .
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařené okurky + nálev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y5N0
Moje poznámka
Zavařené okurky + nálev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y5N0
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší zavařené okurky,
zavařené okurky,
zavareni okurek,
nálev na okurky z deka,
zavařený kopr,
zavařený hrách,
zavarene okurky z deka,
kopr do okurek,
okurky bez kopru,
zavařené okurkové řezy,
okurky v deku,
zavaření kopru,
jak zavařít okurky,
zavařené okurky bez kopru,
kopr zavařený,
zavareni okurku,
okurky zavaření,
nálev na okurky,
navod na nalev okurky,
zavareni okurek bez deka
Suroviny:
voda,
ocet,
deko,
sacharin,
cukr krystal,
Komentáře (6)