Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 995 kJ / 3 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,16 g |
Tuky | 146,92 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 901 mg |
Sodík | 215 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 418,80 g |
Postup přípravy
Je třeba, aby bylo těsto před pečením stále ještě studené.
Hotové koláčky na talíři pocukrujeme.
Zveřejněno 22. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčky pohodlné hospodyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzjR
Moje poznámka
Koláčky pohodlné hospodyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzjR
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 14 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 18 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno 4. 5. 2025 04:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 7 minutami
Masové kuličky s fazolemi
Vali1 před 1 hodinou
Celozrnné rohlíky s omládkem
Dajda před 3 hodinami
Chilli con carne
helusa27 před 4 hodinami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 14 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 15 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 16 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 16 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 16 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 18 hodinami
Tématické fráze:
koláč líné hospodyně,
tvarovani kolacu,
zmrzlé koláčky,
studené kynutí,
tzv. líné koláče,
tvarovani koláčku,
koláčky,které kynou v lednici,
buchta líné hospodyně,
tvarování svatebních koláčků,
plneni kolacku,
koláčky které kynou v troubě,
jak se tvaruji kolacky,
jak tvarovat koláčky,
tvarování svatebních koláčů,
babiččiny dvojctihodné koláčky,které kynou v lednici,
koláčky bez plnění,
štrůdl líné hospodině,
plnění kolaču,
tvarovani okraju koláče,
na tvarování koláče
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
voda,
vejce,
máslo,
cukr moučkový,
droždí,
sůl,
marmeláda,
vejce
Komentáře (4)
No, já to vidím spíše na "Buchty líné kuchařky"
Mají čtveratý tvar právě proto, že jsem je před plněním marmelády dost roztlačila a ony se kynutím tiskly jedna k druhé. Příště budu důlek dělat max.pomoučeným držadlem vařečky.
Myslím si, že to jsou jedny z tzv. zmrzlých koláčů, jen místo ve studené vodě kynou v lednici....