Kotlety New York
Vepřová pečeně je šťavnatá a chutná, patří k oblíbeným a často používaným masům. Připravit ji můžeme vcelku nebo nakrájenou na plátky (kotlety), s kostí či bez. Tentokrát vyzkoušíme recept na pečeni, kterou předem naložíme v pikantní marinádě. Po naložení ji společně s cibulí dopečeme v troubě.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 806 kJ / 1 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,29 g |
Tuky | 61,09 g |
Vláknina | 9,22 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 482 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 33,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nařízneme ke spodní kosti. Nedořezáváme až dolů, aby maso drželo pohromadě podél kosti a jednou mezi kosti, vzniknou tak dvě kotlety jedna s kostí a jedna bez.
Krok 2: Celé potřeme marinádou z koření, česneku, nastrouhaného zázvoru, oleje, soli (podle chuti) a protlaku. Promažeme i v mezerách. Mezery mezi kotletami proložíme půlkolečky cibule.
Krok 3: Necháme v pekáčku v chladnu marinovat do druhého dne.
Krok 4: Pečeme při teplotě 200 °C cca hodinu přiklopené, potom na chvíli odkryjeme, aby pečeně získala pěknou barvu.
Krok 5: Můžeme podávat bez omáčky, ale s omáčkou je pokrm chutnější.
Krok 6: Maso vyjmeme z pekáčku, výpek dáme na plotnu a vyrestujeme do tuku. Zasypeme hladkou moukou, osmahneme a podlijeme vodou dle potřeby. Necháme zvolna 20 minut provařit.
Krok 7: Přilijeme smetanu, promícháme, znovu krátce provaříme a podáváme.
Zveřejněno 18. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotlety New York
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lRQg
Moje poznámka
Kotlety New York
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lRQg
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 23 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 37 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 38 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 13 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
kotlety,
kotleta recept,
kotlety recepty,
kotleta recepty,
vepřové kotlety,
kotlety recept,
co uvarit z kotlety,
recepty z kotlety,
recepty kotlety,
vepřová pečeně recepty,
recept na kotlety,
recepty na kotlety,
kotleta s kostí,
recepty kotleta,
recept kotlety,
vepřová kotleta s kostí,
veprova pecene s kosti recept,
kotleta s kosti recept,
kotleta s kostí recepty,
recept kotleta
Suroviny:
pečeně vepřová,
koření grilovací,
zázvor čerstvý,
česnek,
koření provensálské,
protlak rajčatový,
olej,
cibule,
smetana 12%,
mouka hladká,
sůl,
pepř
Komentáře (75)
"..... V testu ji všichni čtyři ochutnávači označili za nejlepší. Když k tomu přičteme i to, že ve složení jsou jen tytéž položky, které bychom do ní dali doma, pak je jasné, že tohle je dobrá volba."
Jíška Knorr je tuk a mouka - jsou horší přípravky k vaření a dochucování
http://www.beltina.cz/bylinka/zazvor/