Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 534 kJ / 367 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,50 g |
| Tuky | 3,25 g |
| Vláknina | 39,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 785 mg |
| Sůl | 1,75 g |
| Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer, mrkev i petržel nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, ale necháme vcelku. Skelet i křídla dobře propláchneme. Vše dáme i s kořením do velkého hrnce s vodou a přivedeme k varu.
Krok 2: Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme teplotu, aby voda jemně probublávala. Tomu se říká, že vývar táhneme. Čas od času sebereme z hladiny pěnu, která se vytvořila. Asi po hodině všechno opatrně promícháme a necháme dál mírně vařit – táhnout.
Krok 3: Po 4 hodinách odstavíme a necháme v klidu vychladnout. Pak všechny suroviny vyjmeme z hrnce, ty už nebudeme potřebovat. Po tak dlouhé době vaření předaly všechnu chuť do vývaru, takže je vyhodíme. I skelet a křídla. Pokud je vám masa líto, ochutnejte. Zjistíte, že si na něm dál už nepochutnáte. Ale nelitujte, všechno chutné zůstalo ve vývaru!
Krok 4: Teď už jenom přecedíme do sklenic. Někdo doporučí jemné pláténko, tentokrát jsem nasadil "jenom" superjemné sítko. Faktem je, že touto cestou se ve vývaru uchová i tuk, ale to není na škodu. Vývar také nebude tak čirý, jak o tom spousta kuchařů sní, ale – to vám potvrdí i machři, že to není na škodu. Každopádně je to skvělý základ na další vaření – v ledničce vydrží, ale když si ho oblíbíte, mizí dost rychle. Připravuji z něho nejenom polévky, ale přidávám i do dalších jídel.
Zveřejněno 31. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí domácí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W04Q
Moje poznámka
Kuřecí domácí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W04Q
Nejnovější recepty
Výpečky se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Svatomartinská stehna
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 8 hodinami
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 2 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 3 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 3 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 3 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 3 hodinami
Utopenci
magdalenka před 3 hodinami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 3 hodinami
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
magdalenka před 3 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Ellisska před 3 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
BinaSa před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí kuřecí vývar,
čirý kuřecí vývar,
kuřecí vývar,
jak udělat čirý vývar,
recept kureci vyvar,
domácí vývar,
vývar do mrazáku,
kureci vyvar do mrazáku,
recept na kuřecí vyvar,
domaci vývar kureci,
domácí kureci vývar recept,
kuřecí vývar postup,
jak udělat čirý kuřecí vývar,
skvělý kuŕecí vývar,
recept na domací kuřecí vývar,
jak udělat kuřecí vývar,
kuřecí vyvar ciry,
čirý vývar kuřecí,
jak na čirý vývar,
vývary do do mrazáku
Suroviny:
celer,
petržel,
mrkev,
skelet kuřecí,
křídla kuřecí,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
voda
Komentáře (5)