Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 207 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,94 g |
Tuky | 25,80 g |
Vláknina | 19,93 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 6,03 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 59,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu dáme předehřát na 200 °C.
Krok 2: Pokud máme hezké brambory, nemusíme je oloupat. Postačí, když je ve vodě kartáčkem důkladně očistíme, opláchneme a poté nakrájíme na širší plátky.
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Krok 3: Nakrájenou zeleninu dáme do vhodného pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Vše promícháme a nalijeme tolik vody, aby byla zelenina z 1/4 ponořená. Krok 4: Kuře očistíme, opláchneme a osušíme. Do vnitřku kuřete dáme sůl, nalijeme máslo a rukou v břišní dutině pořádně promícháme. Máslo se solí také důkladně vetřeme i po celém kuřeti z vnější strany. Krok 5: Na pekáček se zeleninou dáme mřížku, na ni položíme kuře prsy dolů a pekáček vložíme do trouby. Krok 6: Teplotu snížíme na 175 °C pečeme cca 70 minut. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a kuře pečeme ještě 10 minut. Krok 7: Během pečení kuře ničím nepoléváme ani nepotíráme. Hlídáme pouze, aby bylo v pekáčku na dně trochu šťávy a zelenina se nepřipalovala.
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Krok 3: Nakrájenou zeleninu dáme do vhodného pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Vše promícháme a nalijeme tolik vody, aby byla zelenina z 1/4 ponořená. Krok 4: Kuře očistíme, opláchneme a osušíme. Do vnitřku kuřete dáme sůl, nalijeme máslo a rukou v břišní dutině pořádně promícháme. Máslo se solí také důkladně vetřeme i po celém kuřeti z vnější strany. Krok 5: Na pekáček se zeleninou dáme mřížku, na ni položíme kuře prsy dolů a pekáček vložíme do trouby. Krok 6: Teplotu snížíme na 175 °C pečeme cca 70 minut. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a kuře pečeme ještě 10 minut. Krok 7: Během pečení kuře ničím nepoléváme ani nepotíráme. Hlídáme pouze, aby bylo v pekáčku na dně trochu šťávy a zelenina se nepřipalovala.
Zveřejněno 25. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře pečené na mřížce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6w37
Moje poznámka
Kuře pečené na mřížce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6w37
Nejnovější recepty
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 1 hodinou
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 14 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 41 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 12 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 12 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 13 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 14 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 14 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 14 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 16 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 17 hodinami
Tématické fráze:
mřížka na pečení,
pečené kuře,
mřížka do pekáče,
kuře na vode,
mrizka na peceni drubeze,
mřížka na pečení brambor,
kuře pečene v troubě na mřížce,
mřížky na peceni,
kuře na mřížka,
pečené kuře na stojánku,
kuře na mřížce v troubě,
recepty s kuřetem,
recept na kuře,
recepty na kuře,
postup pri peceni v pekaci na mrizce,
pečené kuře recepty,
recepty na pečení masa na plechu s mřížkou,
mrizka pod kure,
mrizka na peceni masa,
pečené kuře na vodě
Suroviny:
kuře,
máslo,
sůl,
brambory,
cibule,
česnek,
kmín celý,
sůl,
voda
Komentáře (27)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Hit minulého století
Nejjednodušší a nejlepší kuře, co znám - KUŘE V SOLI
Recept ještě nebyl hodnocen 4,6Eja57: Děkuji
Pro to rozčílení jsem zapomněl i pozdravit a zhodnotit recept. Myslím si že nemá chybu .Podobný mám i já.Pokud někomu
nebude chutnat, tak ať se laskavě nezabývá mřížkou , ale ať napíše pravdu proč to domrvil. I když se to nedá zmrvit.
Nevím , jak to vidite . Chce to se řádně dívat a nehledat pitomosti.Milan P.