Vídeňský řízek
Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské kuchyně. Jakou přílohu k němu zvolíte, je jen na vás.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 058 kJ / 4 555 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,39 g |
| Tuky | 408,40 g |
| Vláknina | 36,00 g |
| Cholesterol | 528 mg |
| Sodík | 199 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 88,43 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZE5
Moje poznámka
Vídeňský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZE5
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 3 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 11 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 12 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronové rohlíčky
Terka39 před 17 minutami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 57 minutami
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 1 hodinou
Uherská pěna
Daami před 2 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 3 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 3 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 4 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 5 hodinami
Čína z vepřového masa
IvanaK před 5 hodinami
Tématické fráze:
teleci rizek,
telecí řízek podle pohlreicha,
vídeňský řízek podle pohlreicha,
videnske řizky,
telecí řízky,
telecí řízek recept,
telecí řízky podle pohlreicha,
telecí řízky recept,
vídenský telecí řízky,
telecí rizek recepty,
videnske telecí řízky,
vídeňských rizek,
vídeňský vepřový řízek,
recept na telecí řízek,
telecí řízky recepty,
vídeňský řízek podle pohlreich,
vídeňský vepřový plátek,
vídeňský plátek,
pravý holanský řízek,
vídeňské řízky recept
Suroviny:
ořechy,
máslo,
citron,
mouka,
mléko,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (29)
No, a pokud bez mouky a napřed do vajíčka a posléze do strouhanky, tak se pomaličku dostaneme ke kotletě po milánsku (rozdíl je v přípravě masa)
Vyzkoušejte a nebudete litovat
...a tady je slušně popsaná příloha: http://www.toprecepty.cz/recept/39034-vidensky-bra...
posílám bodík a foto
P.S. smažila jsem na přepuštěném másle, bylo to krásně máslově voňavé
http://www.maggi.cz/Magazin/Svetova-kuchyne/Rakous...
http://gastronom.blogerka.cz/_/Rakouske-speciality