Pečená půlka husy
Máte jen polovinu husy a nechcete, aby se vám maso při pečení vysušilo? Použijte trik starých hospodyněk a husu přehněte a sešijte potravinářskou nití. Na celém povrchu tak bude kůže, která udrží šťavnatost uvnitř masa a vypeče se dozlatova.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 385 kJ / 92 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,09 g |
| Tuky | 0,60 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 18,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 170 °C. Jablko zbavíme jádřince. Cibuli oloupeme. Jablko i cibuli nakrájíme na plátky.
Krok 2: Maso očistíme a osušíme. Osolíme zevnitř, překlopíme v polovině a začneme kůži režnou nití sešívat dohromady. V polovině šití přerušíme, vzniklou kapsu naplníme jablky a cibulí a došijeme. Viz fotografie.
Krok 3: Osolíme a pokmínujeme i z venku. Maso zůstane hezky uzavřené, všude na povrchu je kůže, která bude po upečení krásně křupavá.
Krok 4: Do pekáčku vložíme připravenou husu, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě nejprve zakryté 2-3 hodiny při 170 °C. Pak odkryjeme, propícháme kůži vidličkou, aby se co nevíce vypekl tuk a ještě zakryjeme. Pečeme při 220 °C další hodinu. Po této době slijeme vypečené sádlo, podlijeme a už nezakryté dopečeme dočervena a dokřupava.
Krok 5: Podáváme se zelím a knedlíkem nebo dle svých preferencí.
Zveřejněno 7. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená půlka husy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y40z
Moje poznámka
Pečená půlka husy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y40z
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 17 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 18 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 21 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno 2. 11. 2025 06:00:02
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 9 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 10 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 10 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 11 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 12 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 12 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 12 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 13 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 13 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
pecena husa,
jak dlouho péct husu,
husa recept,
lokše,
jak dlouho se pece husa,
pomalu pečená husa,
pomalu pečená svatomartinská husa recept,
dlouho pečená husa,
jak se dlouho peče husa,
jak dlouho pečeme husu,
top recepty pečená husa,
svatomartinská husa dlouho pečená,
pomalu pečená kachna,
jak pect dlouho husu,
pečení husy,
husa dlouho pecenå,
jak upéct husu,
jak dlouho péct svatomartinskou husu,
dlouze pečená husa,
pečení poloviny z husy
Suroviny:
husa,
jablko,
cibule,
sůl,
kmín celý,
vývar masový
Komentáře (4)