Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí a kuřecí prsa zapečená s brambory, brokolicí a smetanou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 701 kJ /
2 080 kcal
Bílkoviny125,55 g
Tuky125,70 g
Vláknina33,40 g
Cholesterol 593 mg
Sodík 397 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy94,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Uvařené brambory (klidně z předešlého dne) nakrájíme na kousky. Kuřecí a krůtí prso nakrájíme na kousky, dáme do misky nebo hlubšího talířku, prosolíme a pořádně promícháme. Pórek nakrájíme na půlkolečka. Brokolici nakrájíme na kousky. Krok 2: Na pánvičce rozpálíme olivový olej a orestujeme pórek. Přidáme kousky masa a zprudka je opečeme ze všech stran. Krok 3: V zapékací míse promícháme brambory, brokolice a opečené kousky masa. Mísu přikryjeme víkem. Krok 4: Dáme do trouby vyhřáté na cca 180 stupňů na asi 20 minut. Krok 5: Zalijeme lehce osolenou smetanou a vrátíme do trouby na dalších cca 20 minut. Krok 6: Nakonec asi 15 minut dopečeme odkryté.

Zveřejněno 26. 12. 2017

Poznámka autorky Johanka128

Rychlovka ze zbytků. Využila jsem brambory, které jsem již nedala do štědrovečerního bramborového salátu a zbytek brokolice, který by se jinak vyhodil.

Není třeba péct až do úplného ztuhnutí smetany, může být jemně tekutá.

Výborné a syté jídlo, uvedené množství stačilo dvěma lidem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9o3Z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9o3Z

Komentáře (3)

Jak velké je to krůtí prso? Píšeš, že je to pro dva lidi, ale co vím, krůtí prso je veliké, váží od kila nahoru.

cathleen: Tak váhu přesně nevím, ale je to podobně jak kuřecí, cca 120-150 gramů? Doplním to.

Tématické fráze:
brokolice recepty, zapečené brambory se smetanou, recepty z brokolice, zapečená brokolice, zapečená brokolice recepty, zapečená brokolice s bramborem, zapecena kruti prsa s bramborem, recepty s brokolicí, zapecena kruti prsa s bramborama, zapečená brokolice recept, kuřecí s brokolicí, brokolice zapečená, kuřecí prsa s brokolicí, zapečené brambory s brokolicí, kruti prsa recepty, zapečená brokolice se smetanou, zapečené krůtí maso se smetanou, krůtí prsa se smetanou, kuřecí prso s s brokolicí, recept krůtí prsa se smetanou

Suroviny:
prsa kuřecí, prsa krůtí, pórek, brokolice, smetana ke šlehání, brambory, olej olivový, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu