Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 274 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,06 g |
Tuky | 0,11 g |
Vláknina | 5,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte práci jednodušší.Z nakrájených steaků vyřízněte případné krvavé skvrny. Opláchněte je pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami.
Krok 2: V mixéru smíchejte bazalku, česnek, citronovou kůru a šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř. Do skleněné zapékací mísy nalijte třetinu marinády a položte do ni steaky. Zbytek marinády nalijte na steaky. Dejte do lednice marinovat 1 až 2 hodiny. Během této doby steaky několikrát obraťte.
Krok 3: Připravte gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu. Milovníci kouře mohou při grilování použít dřevěné lupínky k uzení ryb k vytvoření kouřového aroma. U dřevěného grilu vhodíte namočené a okapané lupínky přímo na rozžhavené uhlí. U plynového grilu použijete udící box (pokud je jím gril vybaven) nebo některý z našich udících boxů.
Krok 4: Až bude grilovací rošt horký, očistěte ho kartáčem a potřete olejem, aby se vám steaky nepřichytávali. Položte steaky na grilovací rošt a grilujte podle vaší chuti – středně propečené steaky budou hotové za 4-6 minut z každé strany. Vždy v polovině grilování z každé strany otočte steaky o 45 stupňů, aby se vytvořila perfektní mřížka na povrchu steaků (otisk grilovacího roštu). Po ugrilování nechte steaky na talíři ještě 2-3 minuty odpočinout a podávejte se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 22. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak z tuňáka na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rn0Y
Moje poznámka
Steak z tuňáka na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rn0Y
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 15 hodinami
Tématické fráze:
tuňák na grilu,
tunak na grilu recept,
recept na steak z tuňáka,
tuňák na gril,
recept tuňák na grilu,
steak z tuňáka,
tuňak steak,
tunák na na grilu,
jak grilovat tunaka,
tuňákový steak na grilu,
jak připravit steak z tuňáka,
maso z tuňáka,
tuňák gril,
gril tunak,
tunák na grilování,
tunakove steaky na grilu,
filet z tunaka recept,
tunakovy steak,
maso z tuňáka příprava,
jak dlouho se griluje tuňák
Suroviny:
filet z tuňáka,
bazalka čerstvá,
česnek,
kůra citronová,
šťáva citronová,
ocet vinný,
olej olivový extra virgin,
sůl hrubozrnná,
pepř drcený
Komentáře (6)
Chcete-li dat citron do marinady, nenechavejte v ni rybu tak dlouho ulezet, staci 1/2 hod.