Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 842 kJ / 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,88 g |
Tuky | 52,29 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 427 mg |
Sodík | 2,76 g |
Sůl | 6,67 g |
Sacharidy | 44,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony, případně je použijeme do polévky.
Krok 2: Nivu nastrouháme do misky, přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, jemně pokrájenou šunku, čerstvě nasekané bylinky (cca 1 lžíce), vejce, strouhanku nastrouhanou z ne zcela tvrdých rohlíků, veky či toustového chleba a vše dobře promícháme.
Krok 3: Solit ani nemusíme vzhledem ke slanosti Nivy a šunky, případně jen opepříme.
Krok 4: Připravenou směs rozdělíme do hlav portobello žampionů, které přendáme do máslem nebo olejem vymazané zapékací mísy, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20-25 minut, pak odklopíme a krátce dopečeme vršky směsi dozlatova.
Krok 5: Podáváme s čerstvou zeleninou, se zeleninovými saláty, s opečenými tousty. bramborovou kaší...
Zveřejněno 6. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Portobello (nejen) s Nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LO0w
Moje poznámka
Portobello (nejen) s Nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LO0w
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
prochajdam před 15 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Chlebajez před 45 minutami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
brtna před 1 hodinou
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 hodinami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 3 hodinami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 15 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
portobello s nivou,
portobello plnene nivou,
portobello recept,
portabello recepty,
žampiony portobello s nivou,
portobello recepty,
portobelo s nivou,
portobello recept s nivoi,
portobello s nivou recept,
játrové portabello,
plněné portobello s nivou,
plněné portobello nivou,
portobelo recepty s nivou,
dušené portobello,
portobello niva,
recept na portobello s nivou,
jak dlouho pect zampiony portobello,
napln do portobello,
portobello plněné nivou a sušenými rajčaty,
zapekane portobello s nivou
Suroviny:
portobello,
sýr niva,
kost,
česnek,
bylinky,
vejce,
strouhanka,
máslo
Komentáře (7)
http://www.mushroomexpert.com/agaricus_bisporus.ht...
https://www.genusplus.cz/zblizka/netrecept-portobe...
Máš pro své tvrzení nějaký věrohodný důkaz? Zajímá mě to.