Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 863 kJ / 206 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,82 g |
| Tuky | 1,23 g |
| Vláknina | 10,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 43 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 38,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o to zajímavější a pohlednější.
Krok 2: Kostičku žervé nebo Lučiny dáme do hlubokého talíře, přidáme nastrouhaný česnek, drobně nasekané lístky bazalky (trochu bazalky necháme na dozdobení), osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vytvoříme tužší hmotu, kterou nebudeme ničím (smetanou či mlékem) ředit, aby se následně vidličkou dobře odtrhávala na rajčata, kde z ní budeme tvořit jakési nepravidelné nočky, které carpaccio výborně ochutí.
Krok 3: Plátky rajčat pokapeme olejem, dozdobíme zbylou jemně nasekanou bazalkou a nočky z ochuceného žervé. Pokud chceme rajčata ještě osolit, uděláme tak těsně před podáváním. Carpaccio podáváme chladné, ale nikdy ho nepodáváme přímo z lednice, aby vynikla chuť rajčat. Podáváme ho samostatně jako svěží zdravou svačinu, občerstvení či večeři, kterou můžeme doplnit tmavým pečivem.
Zveřejněno 15. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Carpaccio z rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3g3r
Moje poznámka
Carpaccio z rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3g3r
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 43 minutami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 19 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
HavranPB před 11 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 11 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 13 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 14 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 14 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 14 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 15 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 16 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 16 hodinami
Tématické fráze:
carpaccio z rajčat,
rajčata carpaccio,
rajčatové carpaccio,
karpačo z rajčat,
rajčatové carpacio,
carpacio z rajčat,
carpaco z rajčat,
rajcatove karpaco,
salát carpaccio z rajčat,
co z rajčat recepty,
carpaccio recept,
carpaccio,
recept ze zeleniny carpacio,
co je carpaccio,
karpaco z cerveny repy wikipedie,
rajčatovécarpacio,
carpaccio z pečených rajčat,
crpaccio z rajčat,
carpáčcio rajča,
carpaccio s rajče
Suroviny:
rajče,
sýr žervé,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový
Komentáře (6)
Jj, vím co píše wiki
A víte kdo píše wiki
Stačí ale učinit úkrok ke zdroji ze země původu jídla a vypadá to trošku jinak (přeloženo překladačem):https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=it&...
Já se držím původního rcp a i kdyby Zdenda P. napsal, že pokrájený tuřín je carpaccio, tak mi stejně nelze chovati se jinak, než držeti se svého motta z profilu
To ale nemění nic na zde zavedené a praktikované úchylce, že název receptu je plně v gesci autora, byť by šlo třeba o italský název na profláklý salát z rajčat a českých sýrů
No a z komentářů opět sama vidíte, že "Každý obraz si svého kupce najde"