Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 863 kJ / 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,82 g |
Tuky | 1,23 g |
Vláknina | 10,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 38,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o to zajímavější a pohlednější.
Krok 2: Kostičku žervé nebo Lučiny dáme do hlubokého talíře, přidáme nastrouhaný česnek, drobně nasekané lístky bazalky (trochu bazalky necháme na dozdobení), osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vytvoříme tužší hmotu, kterou nebudeme ničím (smetanou či mlékem) ředit, aby se následně vidličkou dobře odtrhávala na rajčata, kde z ní budeme tvořit jakési nepravidelné nočky, které carpaccio výborně ochutí.
Krok 3: Plátky rajčat pokapeme olejem, dozdobíme zbylou jemně nasekanou bazalkou a nočky z ochuceného žervé. Pokud chceme rajčata ještě osolit, uděláme tak těsně před podáváním. Carpaccio podáváme chladné, ale nikdy ho nepodáváme přímo z lednice, aby vynikla chuť rajčat. Podáváme ho samostatně jako svěží zdravou svačinu, občerstvení či večeři, kterou můžeme doplnit tmavým pečivem.
Zveřejněno 15. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Carpaccio z rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3g3r
Moje poznámka
Carpaccio z rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3g3r
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 14 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 8 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 9 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 9 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 9 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 10 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 11 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 13 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 14 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 15 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 15 hodinami
Tématické fráze:
carpaccio z rajčat,
rajčata carpaccio,
rajčatové carpaccio,
karpačo z rajčat,
rajčatové carpacio,
carpacio z rajčat,
carpaco z rajčat,
rajcatove karpaco,
salát carpaccio z rajčat,
co z rajčat recepty,
carpaccio recept,
carpaccio,
recept ze zeleniny carpacio,
co je carpaccio,
karpaco z cerveny repy wikipedie,
rajčatovécarpacio,
carpaccio z pečených rajčat,
crpaccio z rajčat,
carpáčcio rajča,
carpaccio s rajče
Suroviny:
rajče,
sýr žervé,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový
Komentáře (6)
Jj, vím co píše wiki
A víte kdo píše wiki
Stačí ale učinit úkrok ke zdroji ze země původu jídla a vypadá to trošku jinak (přeloženo překladačem):https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=it&...
Já se držím původního rcp a i kdyby Zdenda P. napsal, že pokrájený tuřín je carpaccio, tak mi stejně nelze chovati se jinak, než držeti se svého motta z profilu
To ale nemění nic na zde zavedené a praktikované úchylce, že název receptu je plně v gesci autora, byť by šlo třeba o italský název na profláklý salát z rajčat a českých sýrů
No a z komentářů opět sama vidíte, že "Každý obraz si svého kupce najde"