Carpaccio z rajčat

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 15 minut 3 porce Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

600 g rajčat - klidně více druhů
1 žervé nebo Lučina, Palouček, čerstvý kozí sýr...
hrst lístků bazalky
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
olivový olej čistý nebo s bazalkovou či chilli příchutí
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o to zajímavější a pohlednější.

  2. Kostičku žervé nebo Lučiny dáme do hlubokého talíře, přidáme nastrouhaný česnek, drobně nasekané lístky bazalky (trochu bazalky necháme na dozdobení), osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vytvoříme tužší hmotu, kterou nebudeme ničím (smetanou či mlékem) ředit, aby se následně vidličkou dobře odtrhávala na rajčata, kde z ní budeme tvořit jakési nepravidelné nočky, které carpaccio výborně ochutí.

  3. Plátky rajčat pokapeme olejem, dozdobíme zbylou jemně nasekanou bazalkou a nočky z ochuceného žervé. Pokud chceme rajčata ještě osolit, uděláme tak těsně před podáváním. Carpaccio podáváme chladné, ale nikdy ho nepodáváme přímo z lednice, aby vynikla chuť rajčat. Podáváme ho samostatně jako svěží zdravou svačinu, občerstvení či večeři, kterou můžeme doplnit tmavým pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Carpaccio z rajčat

  • zizala zizala

    casino: :-) OK. Na druhou stranu je mi pořád milejší "carpaccio" ze zeleniny či ovoce než ta vaše sebevražda ze syrového vepřového :-p. To je podle mne větší úkrok stranou.

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    Jj, vím co píše wiki;-(
    A víte kdo píše wiki 8-(
    Stačí ale učinit úkrok ke zdroji ze země původu jídla a vypadá to trošku jinak (přeloženo překladačem):https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=it&...
    Já se držím původního rcp a i kdyby Zdenda P. napsal, že pokrájený tuřín je carpaccio, tak mi stejně nelze chovati se jinak, než držeti se svého motta z profilu :-);-):-D
    To ale nemění nic na zde zavedené a praktikované úchylce, že název receptu je plně v gesci autora, byť by šlo třeba o italský název na profláklý salát z rajčat a českých sýrů :-p
    No a z komentářů opět sama vidíte, že "Každý obraz si svého kupce najde" :-8

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3<3V lete delam casto,s kozim syrem.Moc dobre:-K:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: No, podle wikipedie se slovem carpaccio "dá nazvat vše, co je nakrájeno na tenké plátky a podáváno za syrova v souvislé vrstvě a ochuceno nebo doplněno studenou omáčkou". Budete si muset zvyknout a smířit se s tím ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, nejsem zrovna vášnivým příznivcem receptů kdejaké krájené zeleniny které jsou světácky nazývány Carpaccio ;-( spíše jsem jejich zarputilý odpůrce, leč pokud za nic jiného, tak za péči kterou věnujete psaní byste zasloužil uznání...;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: carpaccio z rajčat rajčata carpaccio rajčatové carpaccio karpačo z rajčat rajčatové carpacio carpacio z rajčat carpaco z rajčat rajcatove karpaco salát carpaccio z rajčat co z rajčat recepty carpaccio recept carpaccio recept ze zeleniny carpacio co je carpaccio karpaco z cerveny repy wikipedie rajčatovécarpacio carpaccio z pečených rajčat crpaccio z rajčat carpáčcio rajča carpaccio s rajče