Krtkův dort na plechu
Miluje vaše rodina krtkův dort? Děti se ho nemohou nabažit? Zkuste ho pro změnu rozprostřít na plech. Banánů je po celý rok všude dostatek, tak si můžete tento lahodný zákusek dopřát kdykoliv si vzpomenete.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 301 kJ / 7 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,95 g |
Tuky | 403,13 g |
Vláknina | 43,62 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 961 mg |
Sůl | 2,89 g |
Sacharidy | 797,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve ze surovin na pudink uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu, a ten necháme vychladnout.
Krok 2: Následně připravíme těsto. Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko.
Krok 3: Potom smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme tuhý sníh z bílků.
Krok 4: Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe pekáč s ušima) a dáme péct na 160 °C asi na 30 minut.
Krok 5: Když je těsto upečené a zchladlé, tak navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno! Vydlabané kousky odložíme zatím do misky a jdeme připravit stracciatelový krém.
Krok 6: V míse ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý a hustý pudink (to aby krém držel), najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr.
Krok 7: Nakonec vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Když je krém hotový, banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno dortu. Na ně pak rozetřeme krém a na povrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta. A je hotovo - už jen zbývá vydržet a nechat přes noc ztuhnout v lednici nebo někde v chladu.
Zveřejněno 11. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krtkův dort na plechu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pgmX
Moje poznámka
Krtkův dort na plechu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pgmX
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 50 minutami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 44 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 1 hodinou
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 3 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 10 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 10 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 10 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 10 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 11 hodinami
Tématické fráze:
krtkův dort na plech,
top recepty krtkův dort recept na plech,
krtek na plech,
krtkův dort,
krtkův dort na plechu,
dort krtek na plech,
výborný krtkův dort na plech,
krtkův dort na plech hrníčkový,
krtkův dort na plech recept,
krtkův dort recept,
recept krtkuv dort na plechu,
dort krtek s postupem,
krtkův dort na plech bez pudinku,
hrníčkový krtkův dort na plech,
krtkův dort z pudinku,
krtkův dort s tvarohem,
recept na krtkův dort na plech,
domácí krtkův dort na plech,
krtkův dort na plech recepty,
top ten recepty
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
vejce,
kakao,
olej,
mléko,
prášek do pečiva,
tvaroh,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření,
cukr vanilkový,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
banán,
mouka polohrubá
Komentáře (88)
Ale pokud si nechceš vymýšlet, tak asi jediná možnost je dát tvarohu i zakysané smetany o cca polovinu víc ( aby toho ve výsledku bylo stejné množství) a ušlehat to se ztužovačem ( pudink tam v podstatě tak funguje)....