Postup přípravy
	Krok 1: Řepu omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu a dáme péct do předehřáté trouby (220ºC) na 2 hodiny.
	Krok 2: Asi 20 minut před koncem pečení řepy se pustíme do přípravy masa a omáčky. Panenku (vcelku) opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a olivovým olejem, poté vložíme na rozpálenou pánev. Necháme maso zatáhnout a až poté posolíme. Opékáme ze všech stran tak dlouho, jak krvavé chceme maso mít.
	Krok 3: Poté panenku přendáme na talíř a na pánev přilijeme víno, vývar a smetanu. Důkladně promícháme, aby se nám všechny ingredience spojily a přidáme kuličky zeleného pepře. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu a na závěr přidáme oříšek másla, případně dochutíme solí.
	Krok 4: Maso nakrájíme na plátky, které na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s červenou řepou nakrájenou rovněž na tenké plátky.
Zveřejněno 13. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou a pečenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Vk
Moje poznámka
					
				
Panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou a pečenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Vk
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vepřová panenka se smetanovou omáčkou, 
						
						
							vepřová panenka na zeleném pepři, 
						
						
							panenka na zeleném pepři, 
						
						
							jak dlouho péct vepřovou panenku, 
						
						
							vepřová panenka recepty s omáčkou, 
						
						
							jak dlouho pect panenku, 
						
						
							vepřová panenka s pepřová omáčkou, 
						
						
							pečená vepřová panenka, 
						
						
							hovězí panenka, 
						
						
							panenka se smetanovou omáčkou, 
						
						
							omáčka ze zeleného pepře, 
						
						
							panenka s omáčkou, 
						
						
							hovězí panenka recepty, 
						
						
							jak péct panenku, 
						
						
							vepřová panenka v pepřové omáčce, 
						
						
							vepřová panenka v omáčce ze zeleného pepře, 
						
						
							vepřová panenka na pepři, 
						
						
							vepřová panenka smetanová omáčka, 
						
						
							omacka na panenku, 
						
						
							jak péct vepřovou panenku
						
					
						Suroviny:
						
							panenka vepřová, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							vývar hovězí, 
						
						
							víno bílé, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							pepř zelený sterilovaný, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							řepa červená
						
					
	
			
	
	
Komentáře (7)