Strapačky se zelím
Strapačky, původně tradiční slovenské jídlo, si v české kuchyni rychle našly své místo. Často nahrazují klasické bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím. Přestože jsou vydatné, jejich příprava je překvapivě rychlá a jednoduchá.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 219 kJ / 2 920 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,33 g |
| Tuky | 128,54 g |
| Vláknina | 50,10 g |
| Cholesterol | 356 mg |
| Sodík | 5,77 g |
| Sůl | 14,21 g |
| Sacharidy | 350,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem a osolíme.
Krok 2: Dobře vypracované těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz "haluškové" síto. Pokud je řídké, přidáme mouku.
Krok 3: Halušky zaváříme přes síto do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, krátce (3 minuty) povaříme, scedíme a promícháme s trochou sádla.
Krok 4: Nemáme-li speciální síto, dáme si část těsta na prkénko a nožem ukrajujeme drobné kousky, které vhazujeme do vroucí vody.
Krok 5: Špek nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na kostičky. Špek vypečeme, osmahneme na něm cibuli, přidáme pokrájené kysané zelí a prohřejeme.
Krok 6: Nakonec smícháme s vařenými haluškami a jemně sekanou petrželkou.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Strapačky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v8V
Moje poznámka
Strapačky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v8V
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 47 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 13 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
recepty se zelím,
bramborové strapačky,
střapačky se zelím a uzeným masem,
strapačky s uzeným masem,
se zelím,
střapáčky s uzeným,
noky se zelim a uzenym,
bramborové střapače,
strapačky s uzeným masem a kysaným zelím,
recept se zelim,
střapačky s uzeným masem a zelím,
co se zelim,
noky se zelím,
střapačky s uzeným a zelím,
strapačky s kysaným zelím,
bramborové noky se zelím a slaninou,
bramborové noky se zelím,
strapecky se zelim,
strapačky s uzeným a se zelím,
halušky se zelím a uzeným masem recept
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
zelí kysané,
špek,
cibule,
sádlo,
petrželka
Komentáře (16)