Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný eintopf s vepřovým masem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 955 kJ /
1 423 kcal
Bílkoviny135,28 g
Tuky64,47 g
Vláknina33,18 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 4,23 g
Sůl9,60 g
Sacharidy63,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájené cibule dosklovata, přidáme pokrájené maso na kostky a smažíme za občasného promíchání, než se vysmaží šťáva z masa. Pak zasypeme paprikou, kořením, přidáme protlak a ještě krátce (aby paprika nezhořkla,) vše osmažíme. Krok 2: Přilijeme vývar a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme pokrájené zelí a dále dusíme do úplného změknutí masa i zelí. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Krok 3: Pokud použijeme zelí rané, bude doba dušení kratší a pokud pozdní, doba dušení je delší. Krok 4: Jestliže nechceme zahušťovat moukou, můžeme tekutinu zredukovat vařením bez poklice na potřebné množství nebo přidat trochu solamylu rozmíchaného v malém množství vody, nebo přistrouháme jednu bramboru najemno. Pokud zahušťujeme, tak ještě krátce eintopf provaříme. Krok 5: Do eintopfu můžeme také vmíchat šlehačku nebo zakysanou smetanu (tu již nevaříme, aby se nesrazila). Také hotový eintopf můžeme na talíři dozdobit kopečkem zakysané smetany. Vše dle chuti každého. Krok 6: Podáváme s knedlíky, noky nebo chlebem.

Zveřejněno 28. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný eintopf s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjXR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný eintopf s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjXR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Vypadá to a tváří se to jako segedín akorát se jmenuje jinak. Eintopf s knedlíkem?

janek53: ...segedín? ...Vy děláte segedín z hlávkového zelí a s protlakem:-?
....a co se týká přílohy, každý si dá co mu chutná;-), pušku u hlavy snad nikomu držet nebudeme, ne?

recepty73: protlak dávám, pušku nemám:-8

Tématické fráze:
zelny gulas s vepřovým masem, eintopf maso se zelím, dušení veprove maso recepty, eintopf z vepřového masa, zelný eintopf, eintopf se zelim, eintopf recept s masem, eintopf maso se zelím, ieintopf z veproveho, šťáva k vepřovému masu recept, segedín z raného zelí, rané zelí s vepřovým masem, eitopf vepřove a zelí, široké nudle s vepřovým masem a zeleninou

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sádlo, sůl, pepř mletý, paprika, koření grilovací, protlak rajčatový, zelí hlávkové, smetana ke šlehání, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu