Mrkvový beránek s mandlemi
Vyzkoušejte letos velikonočního beránka připravit trochu netradičně. Do těsta stačí přidat nastrouhanou mrkev, zakysanou smetanu a nasekané mandle a provonět ho citronovou a pomerančovou kůrou.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 309 kJ / 1 986 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 38,14 g | 
| Tuky | 111,50 g | 
| Vláknina | 19,95 g | 
| Cholesterol | 795 mg | 
| Sodík | 564 mg | 
| Sůl | 1,94 g | 
| Sacharidy | 197,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Formu na beránka pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
	Krok 2: Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáme olej, zakysanou smetanu, najemno nastrouhanou mrkev, nasekané mandle, obě mouky smíchané s práškem do pečiva, citronovou a pomerančovou kůru a vymícháme těsto.
	Krok 3: Těsto nalijeme do připravené formy.
	Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do beránka a po vytažení musí být suchá.
Zveřejněno 20. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Mrkvový beránek s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKJ5
Moje poznámka
					
				
Mrkvový beránek s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKJ5
Nejnovější recepty
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Dort z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Indická čočka s batáty
micurka před 2 hodinami
	
			
	
Celozrnné housky
Manik před 3 hodinami
	
			
	
Margot koláč s jablky
jestedka před 4 hodinami
	
			
	
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 4 hodinami
	
			
	
Řepánky
Jitkazmecka před 5 hodinami
	
			
	
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 5 hodinami
	
			
	
Jablkový křen
cookamater před 5 hodinami
	
			
	
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 15 hodinami
	
			
	
Kuře na celeru
JanaPav před 17 hodinami
	
			
	
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							beránek ze zakysané smetany, 
						
						
							nejlepší beranek tvarohovo mrkvový, 
						
						
							recept na mrkvového beránka, 
						
						
							beranek mrkev, 
						
						
							velikonoční beránek ze zakysané smetany, 
						
						
							mrkvovy beranek ze špaldové mouky, 
						
						
							mrkvový beránek hrnkový, 
						
						
							mrkvovej beránek recept, 
						
						
							beránek ze špaldové mouky, 
						
						
							beránek z kysané smetany, 
						
						
							tvarohovo mrkvový beranek, 
						
						
							mrkvovo tvarohový beránek ze špaldové mouky recept, 
						
						
							recept na beránka se zakysanou smetanou, 
						
						
							mrknový beránek, 
						
						
							tvarohový beránek s mrkví, 
						
						
							velikonoční beránek recept ze zakysane smetany, 
						
						
							redept na mrkvového beránka, 
						
						
							beránek z mrkvového těsta, 
						
						
							mrkvovotvarohovy beránek, 
						
						
							tvarohový mrkvový beránek
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr třtinový, 
						
						
							olej, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							kůra pomerančová, 
						
						
							mandle sekané, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							mouka špaldová celozrnná, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka hrubá
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (7)