Slovenský krémeš
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba, kde je listové těsto nahrazeno medovými pláty.
Suroviny pro 1 plech
16 řezů
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 289 kJ / 5 805 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,96 g |
Tuky | 307,38 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 2,19 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 643,52 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenský krémeš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knK5
Moje poznámka
Slovenský krémeš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knK5
Nejnovější recepty
Pórkový krém
Přidáno před 25 minutami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 4 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 5 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 6 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Moanka před 27 minutami
Sýrové pletýnky s párkem
Fitulka před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 2 hodinami
Ořechový dort s pudinkovým krémem
lucy.lashing před 2 hodinami
Pomerančová bábovka (hrníčková)
Rabik před 4 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Almato před 4 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 18 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 21 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 22 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 22 hodinami
Tématické fráze:
kremes,
kremež,
kremes recept,
domáci krémeš,
top recepty kremes,
krémeše recept,
recept na kremeše,
kremež recept,
kremes top recept,
babitčin kremeš top recept,
slovenské řezy,
top krémeš,
kremoš,
kremeše recept na youtube videorecept,
jak zužitkovat žloutky,
krémeše,
zákusek slovenský kremeš,
kremeš..,
dvou vrstvy kremes,
moucnik keremes
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
máslo,
vejce,
rum,
med,
sůl,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
žloutek,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (3)
na vrch dávam čokoládovú polevu.
Cesto vaľkám na pečiacom papieri (pod papier na linku dám pár kvapiek vody, aby sa nehýbal), potom prenesiem papier s cestom na plech. Nie je potrebné piecť na opaku plechu, ani mazať tukom, po vychladnutí sa papier ľahko zlúpne.