Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexický kuřecí guláš

Gulášek z kuřecího masa doplňují sterilované fazole. Voní po česneku a majoránce a pro milovníky pálivého lze přidat pár kapek tekutého chilli koření. Takový guláš bude nejlépe chutnat s čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu je 5,0 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 817 kJ /
673 kcal
Bílkoviny55,13 g
Tuky8,81 g
Vláknina63,67 g
Cholesterol 55 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy62,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lžičce oleje orestujeme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Krok 2: Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a orestujeme do sklovata. Poté přidáme kečup, mletou papriku, promícháme a ihned zalijeme fazolemi i s nálevem. Krok 3: Přivedeme k varu a v troše vody rozmícháme lžičku solamylu. Guláš jím zahustíme. Dochutíme sójovou omáčkou, Vegetou a majoránkou. Dle chuti přidáme tekuté chilli koření, pokud chceme guláš pikantní. Krok 4: Podáváme s chlebem.

TIP: Jak připravit chilli con carne

Zveřejněno 22. 1. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-magazín AHA-recept zde dala paní Lenka Němcová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexický kuřecí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YKG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexický kuřecí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YKG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (73)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Guláš byl moc dobrý. Rychlý a lehký oběd, v létě ideální :-):-K

Výborné,před chvílí dovařeno a moc chutná:yes:

Gulášek je výborný:yes: a rychle hotový, takže pro vařený v týdnu , když chodím do práce, je suprový a navíc chutná:yes::yes:.

bystrouska: Díky, to mne moc těší :-)

Mě by zajímalo proč v poslední době mouka vůbec nezahuštuje,to bych jí tam musel dát kilo aby to zhoustlo a druhý den po ohřátí je to opět jako voda.To samý solamyl.První den ok hustý,ale po druhý po ohřátí to zvodnatí.:-//:-//:-//

pavel: Tak to se mi ještě nestalo!! A mouku používám minimálně. Pokud se jí můžu vyhnout co se zahušťování týká, udělám to.

voduska:;-)

výborné..já dávám místo kuřecího masa uzené, taky dobrůtka:-p

pazderka83:;-) díky za vyzkoušení. Taky dělám všechno "odboku" vyjma pečení zákusku.;-)

Recept jsem delala k dnesnimu obedu,tudiz jsem musela zvetsit porci. Vzhledem k tomu,ze se mi nechteli vsechny ingredience prepocitavat,tak jsem davala vse od oka. Jen kecup jsem nahradila protlakem. Nevim tedy jak chutna original,ale muj vytvor nebyl spatny. Jen mi tam neco chybelo v chuti a nevim co. :-D :-P

Kacita a Sofinka: Dej vědět;-)

Budu to dělat na oběd:-). Určitě to bude super :-))

Miroslav Králík: Změna je třeba!:-))

Miroslav Králík 28. 12. 2013 13:40
Tak mam kuřecí prsa a řízky už nechci ani vidět. Jdu na ten KUŘECÍ GULÁŠ:yes:42mira@seznam.cz

clupmi: Nabídku jsem dostala;-), ale musela jsem odmítnout kvůli malého bytu. To by se asi museli postavit na štafle venku a natáčet z okna:-D

Jani, vidím ten zdravý chléb na první fotce a musím se smát. Je to jak ta hláška z filmu Tankový prapor: "Tak je to spravne, tak to ma byt." :-D Takže samozřejmě +:yes:, u tebe to ani jinak nejde!!! Nevařila jsi ještě s Babicou - měl by tě tam přihlásit. :-K
http://clupmi.blog.cz

Tématické fráze:
kuřecí guláš, mexický guláš, kuřecí guláš recept, gulas z kureciho masa, mexický guláš recept, kuřecí guláš s fazolemi, mexický fazolový guláš, recept na mexický guláš, kuřeci gulaš s prsiček, fazolový guláš s kuřecím masem, mexický fazolový guláš recepty, guláš z kuřecích prsou, guláš kuřecí, dietní guláš, recept na kuřecí guláš, guláš z kuřete, mexický guláš z kuřecího masa, recepty kuřecí guláš, gulas s kureciho masa, zahušťování škrobem

Suroviny:
prsa kuřecí, olej olivový, cibule, fazole červené sterilované, kečup sladký, majoránka, česnek, paprika sušená sladká, omáčka sojová, vegeta, solamyl, koření chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu