Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové placičky s mozzarellou

Šťavnaté placičky z cukety a sýra, které zvládne každý. Mozzarella jim dodá jemnost a vláčnost, česnek říz a slanina příjemnou chuť a vůni. Skvělé jako rychlý oběd, večeře nebo příloha k salátu.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 671 kJ /
877 kcal
Bílkoviny42,70 g
Tuky56,84 g
Vláknina5,48 g
Cholesterol 367 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,48 g
Sacharidy47,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Neloupanou cuketu a okapanou mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle do misky. Přidáme nasekaný nebo jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájenou slaninu, osolíme, opepříme a promícháme. Krok 2: Přisypeme mouku a směs zahustíme do hustějšího těstíčka. Lžící klademe do rozpálené pánve s trochou oleje hromádky, které zploštíme. Placičky osmažíme dozlatova a dokřupava z obou stran. Krok 3: Hotové placičky dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk a podáváme například se zeleninovým salátem, bramborovou kaší nebo jako chuťovku. Placičky jsou dobré i studené.

TIP: Co vše lze připravit z cuket

Zveřejněno 24. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nq94

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nq94

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

jooj paradny receptik,v piatok si spravim na obed,vsetko mam doma super inspiracia :-K:-K:-K:yes::yes:

popoluska340: ...děkuji:-K ...bude mi potěšením:-K

Tématické fráze:
cuketové placičky, cuketové placičky s mozzarelou, cuketové placičky s mozarelou, mozzarella recepty, cuketove placky s mozzarelou, mozzarella s cuketou, cuketové placičky recept, brokolice mocarela zapecene, cuketové placky s mozarelou, recepty z mozzarely, cuketové placičky mozzarelou, recepty mozzarella, cuketová placička s mozarelou, cuketové placičky se sýrem mozzarela, mozzarelové placičky, cuketové placičky se sýrem mocarela, mozzarella s cuketou placky, placky z mozzarely, recept na cuketové placičky, mozzarella placky se semínky

Suroviny:
cuketa, sýr mozzarella, slanina anglická, česnek, vejce, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu