

Přírodní žampiony s jogurtovým dipem
Suroviny
- větší tvrdé uzavřené žampiony i s nožkou
- 250 ml oleje
- bílý jogurt
- 1/2 menší cibulky
- 1 sladkokyselá okurka
- trochu soli
- trochu mletého pepře
Postup přípravy receptu
Čerstvé, tvrdé žampiony o průměru asi 8cm si sloupneme, nožku ponecháme, jen ji trochu zařízneme, aby na řezu nebyla okoralá.
Do hlubšího kastrůlku dáme rozehřát olej, plamen ubereme na minimum, vložíme žampiony a smažíme po 5 minutách z každé strany do hezké zlatavé barvy.
Mezitím si na droboučko nakrájíme očistěnou cibulku, sladkokyselou okurku a vše smícháme s bílým jogurtem. Dochutíme solí a pepřem.
Osmažené žampiony dáme na ubrousek odsát od tuku, klademe na talíř, přidáme dip a nějakou čerstvou zeleninku a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí pečivo, ale můžou být i uvařené brambory posypané čerstvou nasekanou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Takto připravené žampiony jsou krásně šťavnaté a velice chutné.
Dělala jsem si porci jen pro sebe ze dvou větších žampionů. Na dip jsem použila i zbytek francouzského dressingu (2PL), který jsem smíchala se 4 PL bílého jogurtu. Pokud máte načatou tatarskou omáčku nebo Majolku®, můžete trošku do jogurtu přidat, ale nemusí být.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Přírodní žampiony s jogurtovým dipem
-
Danuš,Ivulinko-děkuji Vám
-
Mňam, mňam Aničko
-
Aničko - co mi to zase děláááááš - mňam
-
Všem Vám moc děkuji za hřejivé komentáře
Ani nevíte,jak jste mě potěšili
Děkuji
-
Krásná fotka a pěkný recept+
-
To by mi chutnalo
a máš krásnou fotku
-
Přidávám 12. bodík, fotka velmi povedená a mít doma žampiony, hned bych vyzkoušela.
-
krása a Aničko i fota jinak dnes velká, jiná a pro mne velká změna, paráda
-
Krásné
-
Hezké to je
-
-
není co dodat
+8
-
-
No mňam
-
Aničko, pěkný recept, taky máme rádi na přírodno
+
a moc pěkné foto.