Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky zapečené se sýrem

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

xanny

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 336 kJ /
4 383 kcal
Bílkoviny161,11 g
Tuky199,43 g
Vláknina31,10 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 5,20 g
Sůl12,78 g
Sacharidy473,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, vajec, soli a mléka vypracujeme vláčné těsto, ze kterého uvaříme ve vařící osolené vodě halušky. Jakmile vyplavou na povrch, přecedíme je a propláchneme studenou vodou a dáme je do zapékací formy vymazané máslem. Krok 2: Na másle osmažíme kolečka cibule do zlatavé barvy. Přidáme i s petrželovou natí, pokrájenou uzeninou a nadrobenou nivou do halušek, opepříme, promícháme. Zapečeme ve vyhřáté troubě.

Zveřejněno 15. 11. 2010

Poznámka autora xanny

Poupravený recept z Velké kuchařky.

Nádherně voňavé po sýru a cibuli :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2NN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2NN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-puvařeno,spapáno,rychlé a výborné,to chce bodík:yes:

:-p:yes:Recept se mi moc líbí+12:yes:

a tohle!!! To mi nedělejte!!!:-O:-p:-):yes:

...mňam...taky mám v hlavě zafixované - halušky-z bramborového těsta, noky-mouka,vajíčko,voda...ale ono je to úplně fuk...halušky i noky milujeme...noky ráda dělám i jako přílohu k omáčkám...ale stejně úúúúplně nej jsou jen omaštěné a trošku posolené ve velikém pekáčku a já u něho s lžící a "tlačím do hlavy" :-D:-D:-D

Halušky...:-p:-p Já bych si je v této úpravě dala snad i teď k snídani :-p:-))
+:yes:

Halusky bych si dala hned a jakkoli upravene. Tato kombinace je uzasna. 7. bodik automaticky pripsan. :yes::-K

Taky to tak dělávám. Sypu halušky Nivou a vyškvařeným špekem popř. cibulkou:-p Je to bomba.

Xanny,halušky jsou moje oblíbené jídlo, ale dělám je se škvarkama a s kyselím zelím, to mi chutí nejvíc. Snad ty tvoje taky někdy prubnu, zatím ti dávám 3.boda:yes:

Jana Remková : tak ta kombinace se špekem mě při míchání všech přísad taky napadla ....vyškvařený špek...myslím, že by to nemělo chybu :yes:

Na halušky není v žídném případě stejný názor. Já vím, jak přesně bych je měla dělat, s nastrouhanými bramborami, vajíčkem a polohrubou moukou. Aspoň tak je dělala moje Slovenská tchýně. Jsou sice super, ale vůbec nevadí i postup, který uvádí xanny. Akorát já nedávám mléko, ale vím, že mnozí dávají..Možná jsou to nokedle, možná halušky. To musí posoudit odborníci.;-) xany, já tak dělám s tím sýrem také, ale nezapékám. Jen ty halušky-(nokedle):-D scedím, horké dám do mísy se sýrem, promíchám a naleju horký, vyškvařený špek.:-p Tuhle tvou variantu vyzkouším;-):yes::yes:

Reny2, dovoľujem si oponovať, spisovná slovenčina "nokedle" nepozná, je to krajový výraz pre halušky...kúsky vareného cesta, či so zemiakmi či bez...často sa zo zemiakového cesta volajú aj strapačky...iný kraj, iný mrav...;-)

Název receptu je z kuchařky, s tím jsem neexperimentovala ;-). I tak doporučuji, po pekáči se jen zaprášilo :-p

recept vypada chutne,ale dovoluji si jen poupravit....nejedna se o halusky,ale o nokedle....nazev "halusky" nalezi jen pro testo udelane z brambor....pokud je jen z mouky,tekutiny,popr.vajicka,jde o nokedle...;-) i presto davam boda a vyzkousim...s Nivou jsem jeste nemela...:yes:

Tématické fráze:
halušky se sýrem, halušky s nivou, halušky z mouky, zapečené noky se sýrem, nokedle, halušky ze syrem, recept halušky se sýrem, halušky s nivou recept, zapekane halusky, zapečene halušky s nivou, halušky, zapečené halušky se zelím, recept-halusky s vajickem, recept na halusky ze syrem, halušky z mléka, halušky z mléka a mouky, zapékané halušky se sýrem, rychle halusky mouka voda, rychlé halušky, halušky z mouky a mléka

Suroviny:
mouka hladká, sýr niva, vejce, sůl, máslo, cibule, pepř, mléko, nať petrželová, uzenina

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu