Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jedinečná krkovička

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ewwita

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 501 kJ /
359 kcal
Bílkoviny0,19 g
Tuky22,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy32,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na marinádu dobře smícháme a vložíme do ní plátky krkovičky.(necháme marinovat nejlépe přes noc, já měla naložené cca 6 hodin a stačilo) Krok 2: Naložené plátky rozložíme na pekáček a zasypeme směsí pokrájených žampionů a slaniny(uzeného). Podlijeme vodou -v průběhu pečení podléváme dle potřeby. Krok 3: Pečeme při cca 200° přikryté asi 1 hod. Krok 4: Nakonec položíme na každý plát masa plátek sýra a necháme při mírnější teplotě roztavit.

Zveřejněno 16. 11. 2010

Poznámka autorky ewwita

Recept je převzatý z časopisu Vaše recepty - Blesk, od p. Polákové a mírně upravený (množství sur. a v pův. receptu se peče krkovička v celku pouze jsou do ní udělané zářezy a naplněné ost. sur.) Já i manžel jsme si moc pochutnali, proto přeji dobrou cuť i Vám. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jedinečná krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXRm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jedinečná krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXRm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Toto na mně juklo z náhodných a líbí;-):yes:

Děkuji za přivítání a snad Vám bude chutnat pokud vyzkoušíte. :-)

ewwita vítej na topreceptech,:-K oba tvé recepty mne zaujaly;-)

:-p vypadá to na dobrotu:yes::yes:;-)

recept děláme již několik let, ale žampiony nám tam nějak nevyhovovaly, jinak je to výborné.

Zapékaná kombinace maso ,hříbky,sýr:-p:-p+4:yes:

Hned bych ochutnala. :-p Zatim posilam 2. bod a urcite si upeceme. :yes: Uz se tesim. :-K

S fotkama se ještě peru a ke všemu to není foceno hned po uvaření, ale druhý den pouze ohřáté v MT pro manžela k obědu....Tak snad u dalších receptů to už bude lepší.

Zajímavý recept a ty fotky. . . nádhera.;-):yes: +1

Tématické fráze:
krkovička recepty, krkovička, dřevorubecká krkovička, maso paní polákové, recepty z krkovičky, krkovička na šťávě, jak dlouho se peče krkovička, krkovička v celku, recepty krkovicka, krkovička recept, moravská krkovička, prikryta krkovicka, dřevorubecká krkovice, recept krkovička, krkovice recept, moravská krkovice recept, jak se pece krkovicka, pečení krkovičky, maso paní polákové - recept, maso paní poláková recept

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina anglická, sýr plátkový, žampióny, šťáva citronová, víno bílé, hořčice, med, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu