Qasháky à la Babylon - kvašáky
Kvašáky, tedy okurky kvašené naslano, jsou návratem k přírodnímu konzervování a jedinečné chuti, kterou nenapodobí žádný jiný způsob úpravy. Vůně kopru, křupavost česneku a jemná kyselost láku dělají z kvašáků neodolatelnou pochoutku.
Postup přípravy
Necháme v komoře či chladné spižírně odstát minimálně 3 týdny .
Zveřejněno 17. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Qasháky à la Babylon - kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knzE
Moje poznámka
Qasháky à la Babylon - kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knzE
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 6 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 11 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 22 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 1 hodinou
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 1 hodinou
Kapustová polévka
Topmoni před 2 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 3 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 4 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 5 hodinami
Květáková polévka
tomstny před 5 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 5 hodinami
Tématické fráze:
pomer vody a soli na kvašáky,
skladování kvašáků,
uchování kvašáků,
kvašáky z jižní moravy,
kvašáky recept,
kvašáky,
okurková pout bzenec,
postupně přidávat okurky na kvašáky,
prave kvašáky,
domaci kvasaky uchovani,
kvašáky za studena,
pomer soli a vody na kvasaky
Suroviny:
okurka čerstvá,
česnek,
křen,
sůl,
mrkev,
kopr
Komentáře (8)
Vždycky jsem si myslel, že kvašáky se dělají z přerostlých oharků a ne z nakladaček, natož malých (viz poznámka)
No, podle názvu kvašáky, ale podle "...do sklenic a pořádně uzavřeme." spíše časované pumy, že
Nakladačky se před kvašením nenapichují, není důvod.
Aha
A já si dycky řikal, vodkaď tak brzo beró oharky
No a zatím jsme baštili qašáky s fósama