Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 626 kJ / 1 823 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,50 g |
| Tuky | 10,40 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 365,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: K rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promísíme a 30-40 minut necháme odpočinout – proběhne autolýza, mouka zbobtná a lepková struktura se pak lépe vyvíjí.
Krok 2: K odpočinuté směsi přidáme kmín, sůl a lžíci – dvě vody a uhněteme těsto. V míse ho zakryjeme a necháme rozkynout – než zvětší objem asi o 50%. Pak těsto vyškrábneme na pomoučněný stůl, prohněteme, rozdělíme na 2 díly a z každého uděláme bulku – budoucí malý chlebík.
Krok 3: Přibližně třetinu bulky rozválíme na pomoučněném stole do velkého „jazyka“ a ten podélně rozřízneme na 3 pásky, ze kterých upleteme plochý cop. Kromě okrajů potřeme plochu copu vodou a převrátíme na něj bulku – viz poslední foto postupu.
Krok 4: Takto nachystaný chlebík uložíme na plech na pečící fólii vzhůru nohama a celý plech s oběma bochníčky pak vložíme kynout do velikého igelitového pytle, který kynoucímu těstu pomůže udržet teplo a vlhko.
Krok 5: Vykynuté chleby opatrně otočíme zpět, můžeme je poprášit moukou a dáme je upéct do rozehřáté trouby s plechem na dně, kam po vsazení chlebů chrstneme 100-150 ml horké vody. Při 220-230°C pečeme 30-35 minut.
Zveřejněno 9. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pletený chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g4Xr
Moje poznámka
Pletený chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g4Xr
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 10 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 10 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 11 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 11 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 4 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 5 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 6 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 8 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 8 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 9 hodinami
Tématické fráze:
autolýza chleba,
autolyza chlebová mouka,
autolýza mouky,
autolýza,
autolyza chleb,
autolyza lepku,
chléb bez rozkvasu,
pletený domácí chleba
Suroviny:
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
mouka hladká,
mouka pšeničná,
kmín drcený,
sůl,
voda
Komentáře (6)