Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 926 kJ / 3 328 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 197,99 g |
| Tuky | 205,99 g |
| Vláknina | 13,10 g |
| Cholesterol | 879 mg |
| Sodík | 3,13 g |
| Sůl | 7,72 g |
| Sacharidy | 165,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzqr
Moje poznámka
Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzqr
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 2 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 3 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 3 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky
horakova654 před 8 minutami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 27 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 45 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 58 minutami
Vařená majonéza
SenBri před 1 hodinou
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 1 hodinou
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 1 hodinou
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 1 hodinou
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 1 hodinou
Tématické fráze:
knedlík do polévky,
tyrolská sýrová polévka,
vývar se spekovymi knedlíčky do polévky recept,
tyrolské knedlíčky do polévky,
knedlik v polevce,
polévkový knedlík,
tyrolský knedlík do polévky,
polévka se špekovým knedlíkem,
tyrolske spenatove knedl,
tyrolska polévka s knedlikem,
hovězí vývar se špekovym knedlíkem,
tyrolské polévky,
vyvar se špekovým knedlikem,
tyrolská polevka,
knedlik v tyrolsko,
tyrol knedl,
nejlepší špek. knedlíky ze sněhem z bílků,
polévka se špekovým knedlíkem recept,
špekový polévkový knedlík recept,
knedlik v polivce
Suroviny:
kost hovězí,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
mrkev,
cibule,
celer,
slanina,
olej,
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
veka,
sůl,
mrkev,
sůl,
pepř mletý,
pórek,
petrželka
Komentáře (2)
Než jsem ji začal vařit, tak mančaft si ji dával v hospodě při cestě.
Podobně jako zde https://www.toprecepty.cz/recept/37870-cesnekova-p... se jedná spíše o přesnídávkovou polévku, ale pokud se podává jako součást menu, tak v obou případech vyvstává problém jaký zvolit druhý chod
Jaké další jídlo (bylo-li by jaké) by bylo podle vašeho gusta?
***
Vařím trošku jinak:
Na popuštěném špeku (nejlépe pruhovaném tyrolském, ale stačí i náš + uzené maso /šunka, klobása/, nebo anglická sl.) podusit cibuli (podle chuti až dohněda), pak přidat nakostečkované včerejší bílé pečivo a dělat do křupava. Protože mouky dávám víceméně symbolicky, tak se nedělám se sněhem (vejce trochu rozkvedlám v mléce) a i tak jsou knedlíky jako peříčko
Samozřejmě s hrstí petrželky! No, tedy když je zrovna doma, že
...a když máte v dosahu friťák v provozu (nebo hlubší pánev) a když v něm chvíli necháte knedlíky zaplavat si ještě před koupelí ve vývaru, tak pak je to to správné "maso"