Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolkový prívarok

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 090 kJ /
500 kcal
Bílkoviny16,70 g
Tuky26,40 g
Vláknina25,60 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazuľky narežeme na kúsky ( alebo použijeme mrazené ), zalejeme vodou tak, aby boli tesne zakryté, osolíme, pridáme korenie a uvaríme do mäkka. Krok 2: Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme mliekom a rozvaríme na hladko. Krok 3: Zápražku vlejeme do fazuľky a povaríme 10 min na slabom ohni. Krok 4: Prívarok musí byť hustejší, nesmie tiecť. Krok 5: Hotový prívarok odstavíme z ohňa a ochutíme cukrom a octom na príjemne sladkokyslo.

TIP: Fazolky - oblíbené recepty

Zveřejněno 15. 9. 2008

Poznámka autorky tejaja

Prívarok podávame so zemiakmi a kúskom mäsa, opečenou klobáskou prípadne volským okom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolkový prívarok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2w

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolkový prívarok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eja57: Děkuji za pochvalu. :-K

Merylas (moderátorka): máš to pěkné:yes:
Já prívarok z čehokoli - fazolky, patison - mohu kdykoli, mňam. S brambory a vejcem.

Jelikož mám na zahrádce pořád ještě fazolky, tak jsem je připravila podle tohoto receptu. Mám ale žluté. Při přípravě jsem jen musela do jíšky přidat trochu více mléka. Podávala jsem s bramborem a vařeným vejcem. Přidala jsem foto a pět hvězdiček. :-K

" Mikrotén nie je dobrý, obsah v mrazáku vysychá."
Jj, v podstatě vysychá, ale reálně se voda vyloučí mrazem (princip lyofilizace). Do jisté míry to lze omezit ponořením sáčku s obsahem do vody a sáček uzavřít až po vytlačení vzduchu. A kdo má vakuovačku, tak vzduch odsaje takřka do mrtě a má po starostech s úbytkem vody :-)

hospodyne:
Máte vakuovačku?
No, tak to jste napůl cesty k sous vide :yes::-):-K
https://www.toprecepty.cz/recept/25591-steak-z-hov...

casino: vakuovačky nejrůznějších kvalit jsme měli už málem v domácím pravěku, když bylo potřeba najednou zabít padesát kuřat nebo při zabíjačkách. Dnes jsou samozřejmě různě vychytané strojovny. Jsem zvyklá stále něco vakuovat, manžel tvrdí, že mám největší spotřebu "igelitu" na severní polokouli. A sous vide? Móóc dobrý!

aj v slovenskom...
prívarok -rku muž. r. zeleninová al. strukovinová omáčka (ako príloha)

prívarok = hustá zeleninová omáčka, viz vyjádření Ústavu pro jazyk český:
http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=5905

Ja automaticky pridávam kôpor...:-8

magdalenka: U nás sa kôpor dáva len do tekvicového prívarku, do fazuľkového (ani iných) nie. ;-)

magdalenka: U nás fazolky bez kopru , taky ne. Jenom jako příloha , opečené na másle , to manžel miluje a zbaští toho hromady a dokonce si je sám obere v zahrádce!:-O

Ještě že umím slovensky a vím ,že prívarok je po polévce :-) u mně zemiaky a vajco k tomu. Bodík taky. Jsem starý kuchař , ale občas se pro inspiraci kouknu a dneska to vyšlo . Je fazulkový prívarok :yes:

tejaja: Ano , tam sa to používa! V hovorovej reči, veľmi sporadicky, ak vôbec! Tak prísne rozlišovanie omáčok , ako vo francúzskej kuchyni, nie je v strednej Európe obvyklé.

hospodyne: Já si myslím, že hlavní je, ať se to dá sníst! To je to nejdůležitější ! Podívejte na Číňany, jaké exotické názvy jídel , vyprudili , já prívarok , nebo omáčku neřeším , já je baštím - :-D:-D<3<3 oba stejně s kouskem masa , chlebem, knedlíkem !<3a Mňam.:yes:

rebeka: Jasné, že môžeš ;-) Ďakujem za fotky a teší ma, že ti chutilo ;-)

tak jsem se naštvala..:-S:-S a uvařila si sama pro sebe.. a pro strejdu ještě:-D:-D:-D protože miláček fazolky prostě ne a nejí:-//:no::-S
moooc jsem si pochutnala:-p:-p;-):yes::yes:
přidávám bodík a obrázky, jestli můžu;-)
a díky:-K:-K

tejaja: Já mrazím na tácku, na to mám volnou poličku v mrazáku , mrazím tam i zákusky a dorty. Potom ovoce nebo zeleninku nasypu do malých krabiček s dobře uzavíratelným víčkem ,nebo do mikrotenu a ještě do krabičky! Moc nemrazím , kromě švestek a fazolek. A švestky jsem mrazila jenom proto, že se mi nepodařilo je zavařit, všecko asi 12 pohárů švestek jenom s cukrem - polotovar do koláčů se mi zkazilo. Tak jsem byla naštvaná, nikdy se mi nic nezkazilo v takovém množství a ze dvou várek švestek !;-( Škoda práce, už budu mrazit i švestky!

Veronika.Hrozna: Ja umyjem to, čo idem mraziť a nechám voľne vyschnúť na tácke v kuchyni. Potom nasypem do mraziaceho sáčku a strčím do mrazáku. Mikrotén nie je dobrý, obsah v mrazáku vysychá. :-K

+:yes::yes::yes: dělala jsem k večeři, moc dobré:-p:-p:-p
přikládám foto a bodík

No vidíš. Tady im to sluší víc.;-)

Tématické fráze:
prívarok, privarok zo zelenej fazulky, fazulovy privarok, fazulkovy privarok, bramborový prívarok, zelená fazuľka prívarok, fazulka na zeleno, zelena fazulka, fazulky na smetaně, luskový prívarok, privarok z fazulovych luskov, fazulovy privarok zo zelenej fazulky, zeleny fazulovy privarok, privarok zelena fazulka, strukovy privarok, fazulka na smetaně, strukova fazula privarok, privarok zo zelenej faulky, fazulove struky privarok, fazolkovy přívarek

Suroviny:
fazolky zelené, mouka hladká, mléko, olej, sůl, pepř, cukr, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu