Rizoto s kuřecím masem ve vlastní šťávě

Suroviny 1 porce

60 g jasmínové rýže
2 plechovky kuřecí prsa ve vlastní šťávě
100 g mrkve
50 g cherry rajčat
30 g mraženého hrášku
sůl
pepř
chilli koření
sušený česnek
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži zalijeme 1:2 množstvím vody a vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
    Mrkev očistíme, nakrájíme na půlkolečka a uvaříme ve vodě do měkka.
    Rajčátka nakrájíme na půlky.

  2. Až bude rýže i mrkev hotová, smícháme je a přidáme rajčátka, hrášek a kuřecí maso.
    Kuřecí maso necháme odkapat, abychom se zbavili přebytečné šťávy a pokrájíme ho na menší kousky. Ty pak přidáme k rýži.

  3. Nakonec rizoto dochutíme solí, pepřem, chilli kořením a sušeným česnekem.
    Sojovou omáčku přidáme podle chuti (já jsem dala jen kapičku pro zvýraznění chuti).

Poznámka od kuchařky

Použila jsem kuřecí prsa ve vlastní šťávě od značky Sun a Field. Jsou krásně šťavnatá a chutě velmi dobré. Doporučuji vyzkoušet. K dostání jsou dvě varianty, buď ve vlastní šťávě nebo ve slunečnicovém oleji.

Komentáře k receptu Rizoto s kuřecím masem ve vlastní šťávě

  • Frantiska: Nikdy jsem to nezkoušela. Jestliže to máte osvědčené, tak budiž. Myslím si ale, že doba vaření rýže a mrkve může být různá. Je pravda že záleží na druhu rýže.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Michaela.Koc: to mne zaujalo, proc nevařit mrkev s rýží?

    Odpovědět

  • Dobrutka Dobrutka

    Také dělám rizoto s kuřecím z plechovky, ale používám maso jiné značky ( Mei Ning). Za mě super recept.:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • casino: Už jste někdy vařila s kuřecím z plechovky? Protože jedna plechovka má 80 g hmotnosti. Po následném slití šťávy má čistě maso cca 52 g hmotnosti (ano, je to hrozný :-)). Takže 2 plechovky na jednu porci jsou tak akorát.
    Šťávu nechávám odkapat z toho důvodu,aby rizoto nebylo řídké. Asi záleží na každém.
    Chcete snad mrkev vařit spolu s rýží?? Tak to tedy opravdu ne.

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    casino: :yes::yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    No, taky občas dělám ptákoviny;-) zhusta i s rýží; a kdo neééé, že;-)
    V záhlaví se píše:1 porce :-O
    "2 plechovky kuřecí prsa ve vlastní šťávě" to je patrně 160 g, že?
    "... maso necháme odkapat, abychom se zbavili přebytečné šťávy..." PROČ:-?:-O
    Mrkev se vaří zvlášť ? Asi aby si i myčka přišla na své, že:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí maso na šťávě kuřecí rizoto kuřecí maso na šťávě recept prsa na štavě s rýží kuřecí prsa ve vlastní štávě štava pod kuřecí maso s rýží rizoto z plechovky ryzeto se štavou jak se dela ryze s kuřecím masem rizoto s masem ve vlastní šťávě kuřecí prso ve ve vlastní šťávě kuřecí prsa s rýží na šťávě kruti maso ryze stava kureci prso na vlastni stave kureci prso ve vlastní šťávě štáva na rizoto kureci maso ve vode kureci na stave s ryzi kureci rizoto recepty recept z plechovky maso na stave