Tažený štrúdl
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce hodně jablíček a pomalu se jim už scvrkává slupka, připravte si z nich výborný tažený štrúdl. Příprava těsta je snadná a nezabere mnoho času. Štrúdl voní po másle, je šťavnatý a plný skvělých pikantních rozinek.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 455 kJ / 1 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,03 g |
Tuky | 37,80 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 208,12 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tažený štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNG2
Moje poznámka
Tažený štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNG2
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 14 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 19 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z červené řepy s křenem
Jan Nemec před 18 minutami
Krůtí nudličky s bylinkami a smetanou
Ewulin před 25 minutami
Mexické fazole s masem
lucanka45 před 1 hodinou
"Americký" moučník
Marcela0123 před 5 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
Marcela0123 před 5 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 12 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 13 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 13 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 14 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 14 hodinami
Tématické fráze:
těsto na štrůdl s octem,
tažené těsto,
tažený závin,
štrůdl z taženého těsta,
štrudl s octem,
taženy jablečny zavin,
štrudl,
tažené těsto recept,
tažený,
těsto na štrůdl se sádlem,
tažený závin se sádlem,
štrůdl se sádlem,
štrůdl recept,
tažený závin recept,
tahany štrůdl,
recept na tažene testo,
těsto s octem,
tazeny zavin video,
jablečný závin tažený,
tazenej strudl
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
ocet,
voda,
jablko,
cukr skořice,
rozinky v rumu,
tuk
Komentáře (36)
To byl zákon mé tchýně! Jako kdybych ji slyšela! Štrúdl a máslo, jsou dvojčata, neopovaž šetřit, nebude to k jídlu !
S těstem se fantasticky dobře pracuje - šlo rozválet až tak, že se přes něj daly číst noviny
Jíst se to dalo, ale mám ověřeno, že k vlastím výtvorům je jeden tolerantnější...
Leč nezúčastněná osoba produkt hodnotila stroze: "Horší štrúdl sem eště nejedla! Dybys to rozválené těsto aspoň pomašloval máslem!!!"
Máte můj podiv
Kdysi jsem se zapřisáhl, že nikdy více tažený dělat nebudu a nebudu
Tady se dočítám, že netřeba vytahovat (na ubruse)
Jdu na to
No, uvidíme...
táhnout po vyválení.
Božský tvarohový štrúdlík !Měla jsem strach válet tenoučké , válela jsem rovnou na papíru , ale podruhé už budu válet úplně tence, bez obav ! Vynikající , určitě jsem nepekla naposled !!!!!!
peču ho už 3.den po sobě, nějak se ho ty kobylky domácí nemůžou nabažit