Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,80 g |
Sůl | 4,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce rozšleháme vejce, po částech přisypeme krupici a připravíme těstíčko. Osolíme a přidáme bylinky.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vlijeme připravenou směs, rozetřeme a osmažíme z obou stran.
Hotový svítek necháme zchladnout a nakrájíme na menší kostičky. Krok 3: Polévku přivedeme k varu, vložíme svítek a vaříme přibližně 7-10 minut.
Hotový svítek necháme zchladnout a nakrájíme na menší kostičky. Krok 3: Polévku přivedeme k varu, vložíme svítek a vaříme přibližně 7-10 minut.
Zveřejněno 20. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý krupicový svítek do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jp82
Moje poznámka
Rychlý krupicový svítek do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jp82
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 14 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 21 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno 2. 9. 2025 06:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 1 hodinou
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 12 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 12 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 12 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 12 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 12 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 13 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 13 hodinami
Tématické fráze:
svítek do polévky,
krupicový svítek do koprové omáčky,
jak se dělá svítek,
pražský svítek do polévky,
svítek do polévky recept,
krupicový svíítek,
jak se dělá svítek do do polévky,
svitek do koprovky,
vajecny svitek do polevky,
svitky do do polévky,
pečený svítek,
pečený svitek do polévky,
krupice do polévky,
krupicovy svitek s koprovou polivkou,
svítek,
recept na svítek do polévky,
koprovka a svítek,
krupicova placka,
recept polévka vaječný svítek,
svítek jako příloha
Suroviny:
vejce,
krupice,
sůl,
bylinky sušené,
olej
Komentáře (8)
Po zamiešaní cesta nechať krupicu nabobtnať (ako to robíme pri krupicových haluškách)?
Akú krupicu? Mám detskú aj klasickú hrubú krupicu. Alebo je to jedno?
Aký hrubý je ten svítek na panvici?
Po uvarení ich necháme stáť v polievke? (To si domýšľam, že áno.)
Ďakujem!
Jinak u nás v rodině se dělá i svítek ke koprové omáčce. Dělá se stejně, ale nedělám na pánvi, ale v hrnci s poklicí. Opeču z obou stran, a poté zaleji vroucí osolenou vodou tak 0,5 cm nad svítek a přiklopím. Svítek nabobtná,pak rozkrojím na díly jako dost. Je to měkká příloha. Koprovka se k tomu dělá bez vývaru,zásmažky. Je to dost krajová záležitost, ale výborná.