Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lepenice s uzeným masem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 317 kJ /
793 kcal
Bílkoviny48,19 g
Tuky8,09 g
Vláknina26,60 g
Cholesterol 98 mg
Sodík 3,74 g
Sůl9,00 g
Sacharidy119,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě ochucené drceným kmínem doměkka. Poté scedíme, přidáme majoránku, vlijeme mléko a brambory rozšťoucháme na kaši. Krok 2: Během vaření brambor na plnější lžíci sádla (případně másla) osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso a ještě chvíli smažíme. Do hotové horké kaše přidáme na drobnější kusy pokrájené zelí pokojové teploty a cibulovo-uzenou směs. Krok 3: Vše dobře promícháme, případně dle chuti ještě osolíme. Podáváme samostatně, třeba jen s dozlatova osmaženou cibulkou nebo s opečenou uzeninou dle vlastního výběru (klobásky, špekáčky...).

Zveřejněno 30. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lepenice s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n3w7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lepenice s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n3w7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eja57: ...přesně tak!:-K:-K:-K

hospodyne: ...tak to máme podobně;-):-D:-K, ...nakládáme do zelí (na dno sudů) i celé hlávky, aby bylo i na plněné zelné listy <3:-Q:yes:

Veronika.Hrozna: my mame sud s kapustou v spajzi, nemame pivnicu. Tlacime 40 kg, na V. Noc varim poslednu a sme len dvaja, kym nepridu potomkovia. Kupujeme uz rezanu, teda pred nami ju rezu, chodime pre nu do Stupavy. Tlacenie kapusty v novembri je kazdorocny ritual, na terase manzel maka a rad.

hospodyne: Já bych taky založila, ale mám teplý sklep.

:yes: do lepenice tepelně neupravené zelí...s dušeným to není ono....

recepty73: mohla bych to jíst každý den. Pro někoho k nevíře, ale každý rok nakládáme cca 60 kg zelí i víc. Jsme velká rodina a skutečně ho spotřebujeme. S oblibou říkám, že jsem v minulém životě byla brambora nebo hlávka zelí.:-)

hospodyne: ...děkuji:-K:-K:-K

Tématické fráze:
lepenice recept, uzené maso recepty, lepenice, lepenice s uzenym.masem, recepty s uzeným masem, uzené maso recept, recepty z uzeného masa, sunkofleky že spekacku, bramborová lepenice s s uzeninou, recept uzené maso, jihočeská lépe n ice s uzeným, lepenice z bramborových knedlíků, jihočeská lepenice s uzenou krkovicí, uzené maso, recept na lepenici, recepty na uzené maso

Suroviny:
brambory, sůl, kmín drcený, brambory, zelí kysané, maso uzené, cibule, sádlo, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu