Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 554 kJ / 1 805 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,85 g |
Tuky | 9,74 g |
Vláknina | 17,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 363,66 g |
Postup přípravy
Bagety vkládám do trouby vyhřáté na 220-230°C. I s fólií, na které jsou uloženy, je sešoupneme na nahřátý plech. Hned potom do spodního plechu chrstneme asi 100-150 ml horké vody, troubu rychle zavřeme, aby vzniklá pára neutekla ven. Po 10-15 minutách pečení troubu rychlým otevřením vyvětrám – mám vyzkoušeno, že když peču v páře dlouho (nebo celou dobu), pečivo nemá křupavou kůrku.
Trouby pečou každá jinak, v té mé jsem bagety pekla asi 25 minut.
Zveřejněno 14. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořenové bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzJ0
Moje poznámka
Kořenové bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzJ0
Nejnovější recepty
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 1 hodinou
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 2 hodinami
Košíčky s karamelovým krémem a malinami
Přidáno před 3 hodinami
Květákový mozeček na topinky
Přidáno před 3 hodinami
Placičky z brambor a květáku
Přidáno před 3 hodinami
Letní melounový salát s okurkou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkový máslový koláč
martiline před 23 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 54 minutami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 2 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 3 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 4 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 6 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 7 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 7 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 7 hodinami
Tématické fráze:
bagety recept,
bageta recept,
bagetky recept,
recept na chlebový kořen,
recept na kořenový chleba,
recept na bagety,
kořenový chleba recept,
dýňová bageta kořenov,
recept bageta,
recept na bagetu,
francouzské kořenové bagety,
bageta,
recept na koren pecivo,
včera recept na kořenový chleba,
preferement pečení,
pečivo kořen,
pekarny ktere pecou korenovy chleba,
kváskový kořenová bageta,
recepty za 10 kořen,
kořen-bageta
Suroviny:
voda,
mouka chlebová pšeničná,
droždí,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
kmín drcený,
sůl,
droždí
Komentáře (12)
Preferement milujem, už si tykáme...
Som zvedavá, či sa niekedy dám aj na pečenie s kváskom. Stále mám z neho rešpekt.
Zvýšila som množstvo žitnej múky na 100 g, taktiež po skúsenostiach s ciabattou aj vody som dala viac, ako je uvedené v recepte (asi o 40 g!). A pretože sa mi nechcelo robiť bagety, spravila som dva zakrútené korene...pridávam foto ako dôkaz.
Vďaka za skvelý recept!
Eja57: to je účel - vyprovokovat, abyste vyzkoušeli