Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biskupský chlebíček III.

Sladký chlebíček provoněný citronem a rumem ochutíme kandovaným ovocem. Po upečení ho polijeme čokoládou. Chlebíček se podává jako sváteční snídaně o Vánoce, můžeme si ho ale dát i kdykoliv jindy během roku.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ewik84

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 333 kJ /
2 948 kcal
Bílkoviny56,04 g
Tuky125,68 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 425 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy383,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny. Krok 2: Pak postupně zašleháváme rum, citronovou šťávu, olej a vlažnou vodu. Poté přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh. Už nešleháme, ale jen překládáme, aby sníh nespadl. Když je to hezky všechno spojené, přidáme kandované ovoce a lehce ho vmícháme. Těsto nesmí být ani tekuté ani moc husté. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na cca 150-180 °C. Upečený je, když se nelepí na špejli. Po upečení vyndáme a necháme vychladnout. Krok 4: Vychladlý biskupský chlebíček polijeme čokoládou a necháme ztuhnout.

TIP: Nejlepší biskupské chlebíčky - oblíbené recepty

Zveřejněno 18. 3. 2011

Poznámka autorky Ewik84

Neměla jsem formu na chlebíček, tak jsem pekla v malé formě na dort.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský chlebíček III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GY75

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský chlebíček III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GY75

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Editka U: Dobry večer a formu vymazavate děkuji za odpověď;-)

tak jsem ho zkusila,také v dortové formě,je boží,zítra na něj ještě udělám zrcadlovou polevu,poprvě v životě<3

Karel Domes: Zkuste nalámat čokoládu právě na horký chlebíček - ta se rozteče a stačí už jen rozetřít. Jinak už polevu nedělám, ušetří to čas, nádobí a kalorie z přidávaného másla.
Jinak chlebíček je opravdu výborný.

gabrusa:
Zajímavý nápad. Zkusil jsem to a opravdu to jde!
Jenom pár poznámek či rad:
Kupuji čokoládu na vaření te*co 200g. Je rozdělena na 4 části po 50g. Čokoládu jsem nastrouhal na jemno a nasypal na právě vytažený a vyklopený chlebíček. Ale 50g. je málo. Chce to těch 100g. Pak jsem to roztíral lžící.
Jinak jak už tu zaznělo recept je přesně na formu.
Na tření se žloutky je lepší cukr krystal.
Rum neměl ale nápad s citronovou šťávou je fajn. Příště zkusím ještě nastrouhat kůru z bio citronu.
Vymazání formičky je nutné pro snazší vyklopení - trocha oleje a hrubá mouka.
K vajíčkům: Recept zřejmě počítá s velikostí M. Já měl velikost S a tak jsem jich dal 5 tak aby se to množstevně srovnalo.
Pekl jsem na 170 stupňů horní + spodní ohřev 40 minut.

Už jsem si recept vytiskla.
Určitě o víkendu zkusím:-K

No, v přípravě mi ty komentáře nějak nepomohly, ale upekl jsem ho a je opravdu božský!!! Jen upřesním to, co jsem se v receptu nedočetl. Množství je přesně do formy na biskupský chlebíček. Formu jsem vymazal tukem a vysypal hrubou moukou. Pekl jsem ho 35 minut v horkovzdušné troubě na 160 stupňů. Nevím, jestli ho stihnu polejt čokoládou až vychladne, protože ho teplý pořád ujídám... Tak díky za recept!!!

Jana FAšiangová 15. 8. 2015 06:29
Právě jsem dle tohoto receptu připravila chlebíček a již se peče v troubě. Věřím, že se povede a potom se ozvu Jenka

Karolína: Já bych dal moučku, lépe se vyšlehá..;-)

Karolína 5. 8. 2014 09:23
Dobrý den, mám dotaz...cukr krupice nebo moučka? Děkuji Karolína:-)

Zuzana Tomíčková 30. 11. 2013 14:54
Dobrý den,i já mám biskup.chlebíček ráda. Váš recept mě zaujal snad díky rumu a citr.šťávě. Neodolala jsem a šup už je v troubě. Snad se povede a bude chutnat. Na Vašem obrázku vypadá báječně. Moc děkuji za recept.

opravdu ten váš chlebíček vypadá moc hezky,už mám opsaný recept a zítra si ho upeču a snad bude taky tak dobrý jako ten váš:-)

Bezva!! Miluji biskupské chlebíčky;-)

Marta a pes Fanda 16. 12. 2011 16:45
:-))Irrena:Jdu na to,musí to být dobrota,milujeme biskupský chlebíček obá.

Vypadá úžasně:yes:Budu muset zkusit tvůj recept:yes::yes:

Chlebíček vypadá moc hezky:-K+:yes:

:-p:-p:-p

Tématické fráze:
biskupský chlebíček, biskupský chlebíček s čokoládou, biskupský chlebíček recept, biskupský chlebíček s kandovaným ovoce hrníčkový, třený biskupský chlebíček, biskupsky chlebíček s olejem, hrnickovy biskupsky chlebicek, top recepty biskupský chlebíček, biskupský chlebíček olejovy, biskupský chlebíček hrníčkový, biskupský chlebíček z bílků, hrníčkový olejový biskupský chlebíček, biskupský dort, olejový biskupsky chlebíček, recept na biskupský chlebíček, biskupský chlebíček z bílků hrníčkový, olejový biskupský chlebíček recept, biskupský chlebíček iii, biskubsky chlebicek, biskupský chlebíček z oleje

Suroviny:
vejce, cukr, cukr vanilkový, olej, voda, rum, šťáva citronová, mouka polohrubá, prášek do pečiva, ovoce kandované, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu