Máslová buchta s ovocem
Bublaniny s ovocem jsou velmi oblíbené pro svoji možnost zpracovat libovolné ovoce a pro rychlou přípravu. Podávat je můžete prakticky kdykoliv, pro návštěvu, k odpolední kávě nebo dětem do školy na svačinku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 417 kJ / 3 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,09 g |
Tuky | 154,34 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 848 mg |
Sůl | 2,16 g |
Sacharidy | 378,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začneme přepuštěním másla:
na nejmenším plameni v rendlíku se silným dnem máslo rozpustíme a necháme asi 10 minut jemně probublávat. Sbíráme pěnu a nakonec přecedíme přes plátýnko a necháme prochladnout. Krok 2: Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, postupně zašleháme oba cukry a do pevné hmoty jeden po druhém žloutky. Krok 3: Jemným pramínkem, za stálého šlehání, zapracujeme prochladlé máslo. Krok 4: Prosátou mouku s práškem do pečiva do sněhové směsi zapracujeme už stěrkou, pomalu, jemným obracením. Krok 5: Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení (přivřeme ho do ráfku) a boky vystříkáme olejem ve spreji nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 6: Část těsta rozprostřeme do formy, poklademe částí ovoce (pokud je ovoce kyselejší, prosypeme ho cukrem), přesuneme zbytek těsta a zase ovoce. To do těsta trošku zastrčíme, aby moc nevykukovalo. Použila jsem švestky ve vlastní šťávě ze skla. Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, jestli je hotovo, kontrolujeme špejlí. Podáváme poprášené moučkovým cukrem.
na nejmenším plameni v rendlíku se silným dnem máslo rozpustíme a necháme asi 10 minut jemně probublávat. Sbíráme pěnu a nakonec přecedíme přes plátýnko a necháme prochladnout. Krok 2: Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, postupně zašleháme oba cukry a do pevné hmoty jeden po druhém žloutky. Krok 3: Jemným pramínkem, za stálého šlehání, zapracujeme prochladlé máslo. Krok 4: Prosátou mouku s práškem do pečiva do sněhové směsi zapracujeme už stěrkou, pomalu, jemným obracením. Krok 5: Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení (přivřeme ho do ráfku) a boky vystříkáme olejem ve spreji nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 6: Část těsta rozprostřeme do formy, poklademe částí ovoce (pokud je ovoce kyselejší, prosypeme ho cukrem), přesuneme zbytek těsta a zase ovoce. To do těsta trošku zastrčíme, aby moc nevykukovalo. Použila jsem švestky ve vlastní šťávě ze skla. Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, jestli je hotovo, kontrolujeme špejlí. Podáváme poprášené moučkovým cukrem.
Zveřejněno 1. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslová buchta s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV79
Moje poznámka
Máslová buchta s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV79
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
máslová buchta,
laskominy od maryny recepty,
laskominy od maryny.cz,
máslové buchty,
laskominy od maryny,
laskominyodmaryny,
recepty od maryny,
buchta maslova,
máslová buchta recept,
buchta s ovocem,
laskominyodmaryny.cz,
maslova buchta s drobenkou,
máslová buchta,
maslovabuchta,
máslová ovocná buchta,
máslová buchta s kefírem,
blog cuketová buchta s ovocem,
maslova buchta ovocna,
laskominy.cz,
maslova bublanina se lzicemi
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
ghee,
vejce,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
sůl,
ovoce,
Komentáře (6)
Babička dělávala vždy do zásoby přepuštěné máslo a já jsem ho polévkovou lžící chodila z kameninového hrnce ujídat