Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Kouličkový" gulášek

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 velké

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 563 kJ /
2 764 kcal
Bílkoviny155,02 g
Tuky186,67 g
Vláknina53,00 g
Cholesterol 542 mg
Sodík 3,58 g
Sůl8,67 g
Sacharidy108,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze sádla a hladké mouky upražíme tmavší zásmažku (jíšku) a odstavíme bokem na pozdější použití. Krok 2: Slaninu nakrájíme na větší kostky a cibuli nadrobno. Opláchnuté žlázy rozpůlíme, ještě podélně rozřízneme a naporcujeme na stejně velké kousky (z jedné žlázy vyjde cca16 kostek). Krok 3: Do většího rozehřátého kastrolu dáme orestovat slaninu společně s kmínem a bobkovým listem. Po 5 minutách přidáme cibuli a necháme osmahnout do zlatavé barvy. Přidáme nové koření, maso, které ze všech stran orestujeme a vydusíme všechnu tekutinu, kterou pustilo. Krok 4: Zhruba po 10 minutách zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme gulášový krém a zásmažku, kterou jsme naředili a důkladně prošlehali se 3 dl vody, vše ode dna promícháme a na mírném plameni dusíme pod pokličkou 15 minut. Krok 5: 5 minut před dokončením přidáme prolisovaný česnek, majoránku, nakrájenou papriku a dovaříme. Jako příloha se hodí houskový knedlík, rýže, špecle i těstoviny.

Zveřejněno 27. 3. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Baví mě improvizovat a vymýšlet různé dobroty pro mé blízké u kterých vím, že nebudou ohrnovat nos a pochutnají si.

Na internetu jsem žádné recepty na přípravu žláz, kromě smažených nenašla, tak se snažím dávat dohromady recepty ze surovin, které ladí chuťově i vzhledově.

Prosím čitatele, kterým tento druh masa nedělá dobře, aby tento recept přeskočili a nedělali si násilí :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Kouličkový" gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ok7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Kouličkový" gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ok7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

redwinn: Velice děkuji a jsem ráda,že se recept líbí:-KVěřím,že si pochutnáte:-8

Určitě vyzkouším, kulky si dělám jen jako řízky a jsou výborné, tohle bude určitě super, děkuji za recept.<3<3<3

romanpospisil:Děkuji,moc mě to potěšilo:-K:-)

Lahoda , přesně se povedlo ... nej gulášek jaky jsem jedl :-p

radek72:Díky za pochvalu;-):-)U nás žlázy bývají také jen zřídka,ale pokus se domluvit u soukrom.řezníka,Snad by to šlo;-)

Recept pěkný, zbíhají se mi sliny, jen mám problém, nikde u nás nemůžu býčí žlázy sehnat :-(

Huja:Za vyzkoušení, pochvalu a moc hezký komentář Ti děkuji:-*:-KVůbec nevadí,že jsi trošku pozměnil suroviny:-)Ta hlavní"masová"tam byla a do je důležité;-)Uvedené receptíky jsou tady spíše jako nějaký"mustr"které si každý může předělat dle svých potřeb a Tobě se to i dle tchýniny pochvaly povedlo;-):-D:yes:

Moc dobré,trochu jsem poměnil dvě ingredience.Neměl jsem gulášovou pastu, tak jsem dal masox. A za slaninu špek, ale jinak jsem vše dodržel a opravdu dobrůtka. Určitě jsi recept schovám a ještě jsi udělám.Manželka to nejedla, ale tchýně nevědomky ochutnala a pochválila mě.:-D Tak jsem jí dal recept a když jsi ho přečetla,:-S tak mě ho zase vrátila.:-D Dík super recept. :-))

Huja::-))Pak dej vědět,jak to dopadlo;-)Budu ráda,když bude chutnat:-p:yes:

Krásnej recept, kulky jsou na mrazáku a zítra to průbnem.:-D

Anna Kocikova: Dá se tomu říkat maso ...:-D:-D:-D

Vypadá to nádherně +16 :yes::yes:. Kde se dají ty býčí koule koupit? To by bylo něco pro Fear Factor! :-D

Já Vám všem děkuji za přízeň a velice hezké komentáře,které mi udělaly radost:-*:-K:-K
Já vím,že tento druh masa každý nemusí;-)Jsme jenom lidi a všichni máme nějaké to své(:-((:no:)co nám nechutná:-D:-K

Anna Kocikova: tak to ti Aninko, docela závidím, ale v dobrém:-D a přeji ti to;-)

Bibinka:Bibinko v mrazáku ještě nějakou zásobu mám a až dojde,tak v masně jsou každou chvilku nové;-):-))

Tématické fráze:
k čemu se hodí špecle, gulášek ládi hrušky, příprava tarhoni, k čemu se podávají špecle, šprecle, býčí žlázy gulašek, recepty guláše, recept na pripravu bicich zlaz, býčí žlázy, recepty z tarhoni, recepty na ruzné guláše, k čemu dávat na špecle, jak připravit býčí žlázy, guláš z býčích žláz, jak připravit býčí koule, kadlíkovy recepty, masové koule z mletého masa s gulasem, maso uzeniny inpost, byci kule gulas, k čemu špecle

Suroviny:
býčí žláza, slanina gazdovská, cibule, bobkový list, koření nové koření, kmín celý, paprika sušená sladká, krém gulášový lahůdkový, paprika čerstvá červená, majoránka sušená, česnek, sádlo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu