Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 397 kJ / 2 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,69 g |
Tuky | 29,71 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 369,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dvě hodiny před tím, než začneme kachnu péct, ji vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu.
Nadrobno pokrájíme jablka a cibuli, stejně tak i očištěnou rebarboru.
Přidáme pokrájenou šalvěj, rozmarýn, med, přilijeme víno a vše promícháme. Krok 2: Čistou a osušenou kachnu prosolíme, okmínujeme - i zevnitř.
Směsí kachnu naplníme a vložíme do pekáče.
Zbytek směsi dáme na dno pekáče, stejně tak i zbytek bylinek.
Podlijeme trochou vody a vložíme do trouby a pečeme přikryté při 180°C 1,5 hodiny. Krok 3: Poté odkryjeme a pečeme dalších 1,5 hodiny.
Upečenou kachnu vyndáme, naporcujeme (směs z vnitřku kachny já už nepoužívám, ale krásně poslouží k výrazné chuti kachny, ale i šťávy). Krok 4: Bramborovo-křenové pyré:
Oloupeme a uvaříme brambory ve slané vodě standardním způsobem.
Vedle toho nastrouháme na jemném struhadle křen, který pak na zpěněném másle smažíme cca 2 minuty.
Brambory rozšťoucháme, vlijeme potřebné množství smetany, přidáme máslo, přimícháme osmažený křen a osolíme dle chuti. Krok 5: Kachnu servírujeme s bramborovo-křenovým pyré.
Nadrobno pokrájíme jablka a cibuli, stejně tak i očištěnou rebarboru.
Přidáme pokrájenou šalvěj, rozmarýn, med, přilijeme víno a vše promícháme. Krok 2: Čistou a osušenou kachnu prosolíme, okmínujeme - i zevnitř.
Směsí kachnu naplníme a vložíme do pekáče.
Zbytek směsi dáme na dno pekáče, stejně tak i zbytek bylinek.
Podlijeme trochou vody a vložíme do trouby a pečeme přikryté při 180°C 1,5 hodiny. Krok 3: Poté odkryjeme a pečeme dalších 1,5 hodiny.
Upečenou kachnu vyndáme, naporcujeme (směs z vnitřku kachny já už nepoužívám, ale krásně poslouží k výrazné chuti kachny, ale i šťávy). Krok 4: Bramborovo-křenové pyré:
Oloupeme a uvaříme brambory ve slané vodě standardním způsobem.
Vedle toho nastrouháme na jemném struhadle křen, který pak na zpěněném másle smažíme cca 2 minuty.
Brambory rozšťoucháme, vlijeme potřebné množství smetany, přidáme máslo, přimícháme osmažený křen a osolíme dle chuti. Krok 5: Kachnu servírujeme s bramborovo-křenovým pyré.
Zveřejněno 20. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená kachna s netradiční rebarborou a bramborovo-křenovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x4oE
Moje poznámka
Pečená kachna s netradiční rebarborou a bramborovo-křenovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x4oE
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 20 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 7 hodinami
Kure pecene
raelggg před 8 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 9 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 10 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 11 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 13 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 15 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 15 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna,
netradiční příloha k pečené kačeně,
pečení kachny,
recepty kachna pečena,
kuře s křenovým pyré,
křenové piré
Suroviny:
kachna,
rebarbora,
jablko,
med,
sůl,
kmín celý,
cibule,
rozmarýn,
šalvěj čerstvá,
vývar,
víno červené,
brambory,
křen,
smetana,
máslo
Komentáře (2)