Kuřecí polévka s kedlubnou
Talíř dobré polévky vždy příjemně zasytí a potěší. Hustá smetanová kuřecí polévka s kedlubnou a brambory není nijak složitá na přípravu a hotová bude do hodiny. Po vašich strávnících zbydou jen prázdné talíře.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 413 kJ / 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
Tuky | 66,56 g |
Vláknina | 7,51 g |
Cholesterol | 178 mg |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 4,48 g |
Sacharidy | 35,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí polévka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz07
Moje poznámka
Kuřecí polévka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz07
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 2 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 2 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 3 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 6 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 6 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 26 minutami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 2 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 2 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 2 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 4 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 4 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 4 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 4 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
vývar kuřecí,
brambory,
cibule šalotka,
ghee,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
koření polévkové,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
smetana ke šlehání,
libeček,
petrželka,
citron
Komentáře (15)
No, asi bych se měl omluvit, že jsem se odvážil pochybovat, že
a) Připravil jsem NESOLENOU zásmažku s tím, že pokud se ve vroucí vodě nezdrcne, tak dál už zkoušet nebudu...
Nezdrcla se en block, ale našly se v ní 3 (slovy tři) žmolky, či spíše žmolečky
b) Připravil jsem OSOLENOU zásmažku, která se ve vroucí vodě perfektně rozptýlila
Takže to fakt funguje...
Děkuji
Edit:
a + b smícháno dohromady a zítra z toho bude nějaká majda
MamlajdaD: "informace, kterou určitě vyzkouším!"
Jsem si říkal, že počkám...
Ale avšak jsem nevydržel...
A protože v plánu byla https://www.toprecepty.cz/recept/40564-cibulacka-o...
tak jsem ji uvařil paralelně ve dvou hrncích
a) Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova, přidáme mouku a usmažíme tmavší zásmažku a zalijeme studenou vodou...
b) Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova, přidáme mouku, osolíme a usmažíme tmavší zásmažku a zalijeme studenou vodou...
No, dopadlo to podle očekávání a můžete hádat, jak to dopadlo?
( já tedy - proti všem poučkám o teplém do studeného a naopak - odjakživa bublající jíšku rovnou z pánvičky šoupnu do bublající polévky a hrudky se mi ještě nikdy neudělaly...)
No, co mě ale dostalo, tak: "Cibuli přepůlíme, sloupneme..."
Hnedle jsem to zkusil...
...a fakt je to pohodlnější a rychlejšííí
A jak zde bývá zhusta psáno, TAK JINAK UŽ DĚLAT NEBUDU!