Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olejový koláč s ostružinami

Olejový koláč, který voní létem a chutná jako od babičky. Vláčné kynuté těsto, hebká tvarohová náplň a šťavnaté ostružiny schované pod zlatavou drobenkou. Tento moučník rozzáří váš slavnostní nedělní stůl.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez dob kynutí

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti přibližně 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 573 kJ /
5 873 kcal
Bílkoviny137,44 g
Tuky255,94 g
Vláknina21,24 g
Cholesterol 543 mg
Sodík 716 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy744,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme lžíci cukru, droždí a dvě lžíce mouky. Kvásek necháme asi 15 minut vzejít na teplém místě. Krok 2: Připravíme tvarohovou náplň: tvaroh utřeme s vejcem a cukrem, je-li třeba, lehce zředíme mlékem a vmícháme citronovou kůru. Krok 3: K hotovému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a dobře uhněteme hladké, měkké těsto, které bude asi 45-60 minut kynout. Krok 4: Vykynuté zlehka propracujeme a menším válečkem rozválíme na velký plech, vyložený pečicím papírem. Krok 5: Po 10 minutách kynutí potřeme těsto tvarohovou náplní, hustě posypeme ostružinami a nakonec drobenkou. Krok 6: Koláč necháme asi 20-30 minut vykynout a pak pečeme cca 35-40 minut v troubě předehřáté na 180-190 °C.

TIP: Ostružiny v naší kuchyni

Zveřejněno 29. 7. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B30Y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B30Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: dekuji, Maruško :-K snad se bude recept hodit - ostružiny právě zrají jako divé :-8

:-)<3:yes::yes: parádní koláč, moc by mi chutnal, ostružiny jsou úžasné a foto je nádherné:-K

Oblíbený letní koláč:-K

MamlajdaD: škoda, Aničko, že ti nemohu kousek nabídnout! <3

Ta fotka je k "sežrání", až se mi kroutí pusa, jak bych si ten koláč dala! <3<3:-K Mňamky, mňamky! :-!:yes: Kynutý koláč jsem už dlouho nedělala, mám v lednici trochu borůvek (lesních!;-)), možná se do něj dneska pustím! ;-):-D Moc zdravím! :-K:-K:-K

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, voda, olej, cukr, droždí čerstvé, cukr vanilkový, sůl, tvaroh měkký, cukr moučkový, vejce, kůra citronová, mléko, ovoce, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu