Lišky na smetaně s domácím knedlíkem
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub - pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a citronem. Je sladkokyselá a houby v ní jsou uvařené na skus.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 172 kJ / 2 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,84 g |
Tuky | 105,33 g |
Vláknina | 41,90 g |
Cholesterol | 547 mg |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,66 g |
Sacharidy | 338,98 g |
Postup přípravy
Poté vaříme v páře 20 minut. Krok 3: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné lišky (větší překrojíme), orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme trochu drceného kmínu. Přilijeme vývar nebo vodu, přidáme bobkové listy a povaříme asi 5 minut. Krok 4: Ve smetaně dobře rozmícháme mouku a vlijeme k liškám. Povaříme, až jsou houby měkké, dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Omáčka by měla být sladkokyselá a houby uvařené na skus, nesmí být rozvařené.
Zveřejněno 22. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lišky na smetaně s domácím knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/905Z
Moje poznámka
Lišky na smetaně s domácím knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/905Z
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 4 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
ZdeKy před 33 minutami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 34 minutami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 1 hodinou
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 2 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 3 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 3 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 3 hodinami
Cuketové bramboráky
Pechova.veronika84 před 4 hodinami
Suroviny:
houby lišky,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
bobkový list,
šťáva citronová,
cukr,
vývar zeleninový,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
droždí sušené,
vejce,
mléko
Komentáře (16)
a ty lisky trvaji strasne dlouho, nez je umyju, ma nekdo pro me tip?
RubyRom: Kulajda s liškami - tak to už je provokace!