Kynuté povidlové frgály s drobenkou
Valašské frgály jsou vynikající koláče z kynutého těsta a drobenky. Že byste si netroufli na takovou specialitu? S tímto receptem se nemusíte ničeho bát a můžete pohostit celou rodinu tímto báječným moučníkem.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 465 kJ / 3 696 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,78 g |
Tuky | 158,56 g |
Vláknina | 15,18 g |
Cholesterol | 866 mg |
Sodík | 490 mg |
Sůl | 1,19 g |
Sacharidy | 478,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé droždí nadrobíme do mísy, zalijeme vlažným mlékem (ne horkým), přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Poté k němu přidáme zcela změklé máslo, přisypeme moučkový cukr a vše promícháme.
Krok 3: Dále přidáme dva žloutky a nakonec mouku se solí.
Krok 4: Těsto důkladně několik minut hněteme. Pokud bude třeba, ještě během hnětení podsypeme moukou.
Krok 5: Vypracujeme nelepivé těsto, které dáme na teplé místo odpočinout, aby zdvojnásobilo svůj objem (kyne přibližně hodinu).
Krok 6: Drobenka: ze změklého másla mouky a cukru umícháme drobenku.
Krok 7: Vykynutý bochánek těsta rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou kulatou placku.
Krok 8: Obě rovnoměrně pomažeme povidly a posypeme drobenkou.
Krok 9: Troubu zapneme na 180 °C a během toho, co se zahřívá, necháme ještě koláče nakynout.
Krok 10: Pečeme je zhruba 30-40 minut pěkně do zlatova.
Krok 11: Okraje hotových, horkých koláčů potřeme rozehřátým máslem s rumem. Můžeme je tím pokapat po celé ploše.
Zveřejněno 25. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté povidlové frgály s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m3JR
Moje poznámka
Kynuté povidlové frgály s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m3JR
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 8 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 11 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 11 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 10 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 10 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 11 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 11 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 12 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 12 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 13 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 14 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 15 hodinami
Tématické fráze:
kynuté frgaly,
frgál recept,
posypka na frgály,
recept na povidlové kynuté buchty,
kolače kynute frgaly,
frgály recept,
kynuty frgal,
valašské frgály podrobný recept,
kynuté buchty\frgály,
recepty frgály,
recepty na frgály,
recept na frgály,
drobenka recept,
kynuté na šrouby,
kynutá s povidly,
frgály recepty,
kynuté frgale,
kynuté koláče frgály,
kynuty koláč frgál,
zmolenka na frgaly
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí čerstvé,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
sůl,
povidla švestková,
máslo,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
rum,
máslo
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0