Domácí jaternicový prejt
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy. Budete mít lahůdku, která na chlebu chutná stejně dobře, ne-li lépe, jak paštika.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 396 kJ / 5 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 056,15 g |
Tuky | 160,50 g |
Vláknina | 19,62 g |
Cholesterol | 2,00 g |
Sodík | 2,66 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 35,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme masox, část kuliček pepře, druhou část umeleme, všechny kuličky nového koření, hrst soli a opláchnuté maso. Uvaříme do měkka, nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku, společně s cibulí. Umeleme vše kromě jater.
Krok 2: Vývar přecedíme a vložíme do něj plátky veky. Dobře promáčenou veku umeleme, přidáme k masu společně se zbylým kořením a česnekem.
Krok 3: Dobře promícháme a ochutnáme, dochutíme a pak umeleme syrová játra. Vše smícháme dohromady a vložíme do pekáče vymazaného sádlem.
Krok 4: Pečeme až do zlaté kůrky. Zbytek zmrazíme v krabičkách.
Zveřejněno 22. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnrB
Moje poznámka
Domácí jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnrB
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 9 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 17 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 3 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 5 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 5 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 6 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 7 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 7 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 7 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 8 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 8 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 8 hodinami
Tématické fráze:
recept na domácí prejt,
příprava prejtu,
domaci prejt recept,
prejt recept,
domaci prejt,
placka do prejtu,
jaternicový prejt s bramborem,
koření do prejtu,
jak udělat prejt,
koreni na prejt,
veprovy prejt,
prejt,
zabíjačkový domácí prejt,
jaterniicovy.prejt,
domácí zabíjačkový prejt,
recepty z prejtu,
recept na obed z prejtu,
co podávat s domácím prejtem,
domaci zabijackovy prejt recept,
recpty na prejt
Suroviny:
maso vepřové,
játra vepřová,
bobkový list,
cibule,
česnek,
majoránka,
masox hovězí,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
veka,
voda
Komentáře (5)
janky3: "babička dávala masox i do sekané"
Za předpokladu, že sekanou dělala z masa, pak se při vší úctě obávám, že byla první s COVID-19 (ztráta čichu a chuti)