Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 508 kJ / 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,22 g |
Tuky | 22,87 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 459 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 49,10 g |
Postup přípravy
Na másle a oleji opečeme kostky jehněčího masa, osolíme, opepříme, přidáme tymián a rozmarýn.
Maso vyjmeme a uchováváme v teple (v troubě). Krok 2: Do výpeku dáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme cibulky, až se obalí v cukru, přidáme česnek, nakrájená rajčata, petrželku, vývar a citronovou šťávu. Necháme zredukovat asi o 1/3. Krok 3: Zeleninovou směs nalijeme na maso a pečeme do změknutí, asi 30 minut.
Když je maso měkké, posypeme strouhankou a dáme 5 minut pod gril na střední výkon nebo má- li trouba funkci na zhnědnutí, bývá tak 5 minut, necháme na zhnědnutí. Krok 4: Podáváme s těstovinami, měli jsme linguine, hodily by se i tagliatelle. Hlavně podáváme horké a samozřejmě se sklenkou lehkého červeného.
Zveřejněno 29. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joAv
Moje poznámka
Jehněčí po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joAv
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
česnek,
petrželka zelená,
cibulka,
vývar,
cukr krupice,
tymián,
rozmarýn,
pepř,
sůl,
olej olivový,
máslo,
strouhanka,
šťáva citronová
Komentáře (6)