

Skopové po provensálsku se zeleninou
Suroviny 6 porcí
- 6 plátků skopového masa (jehněčí kýta) (nebo hovězí roštěnka)
- provensálské bylinky (sušené)
- sůl
- pepř
- cibule
- olej
- Zeleninová příloha:
- 1 malá cuketa
- 4 mrkve
- brokolice
- máslo
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
Plátky masa po okrajích nařízneme, naklepeme, z obou stran osoléme, opepříme a posypeme bylinkami.
Na oleji je zprudka opečeme, přendáme i s výpekem do pekáčku, posypeme na půlkolečka nakrájenou cibulí, podlijeme vodou, přiklopíme víkem a dáme péct do trouby na cca 1 hod. Průběžně podléváme vodou. Ke konci maso odkryjeme, aby se lehce opeklo.
Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo plátky a dáme do osolené vody s kmínem vařit do poloměkka.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou cuketu, osolíme a posypeme kmínem. Restujeme, než cuketa lehce změkne.
Na jiné pánvi rozpustíme také máslo a orestujeme uvařenou mrkev.
Maso podáváme se zeleninovou oblohou a bramborami.
Poznámka od kuchařky
Stejným způsobem jsem připravovala i hovězí roštěnku.
Jen místo cukety jsem na přílohu použila brokolici, lehce povařenou v páře jsem ji restovala na stejné pánvi s mrkví ...