Skopové po provensálsku se zeleninou

Jiné maso Doba přípravy: 1,5 h 4 názory

Jiné maso Doba přípravy: 1,5 h 4 názory

Suroviny 6 porcí

6 plátků skopového masa (jehněčí kýta) (nebo hovězí roštěnka)
provensálské bylinky (sušené)
sůl
pepř
cibule
olej
Zeleninová příloha:
1 malá cuketa
4 mrkve
brokolice
máslo
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa po okrajích nařízneme, naklepeme, z obou stran osoléme, opepříme a posypeme bylinkami.

  2. Na oleji je zprudka opečeme, přendáme i s výpekem do pekáčku, posypeme na půlkolečka nakrájenou cibulí, podlijeme vodou, přiklopíme víkem a dáme péct do trouby na cca 1 hod. Průběžně podléváme vodou. Ke konci maso odkryjeme, aby se lehce opeklo.

  3. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo plátky a dáme do osolené vody s kmínem vařit do poloměkka.

  4. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou cuketu, osolíme a posypeme kmínem. Restujeme, než cuketa lehce změkne.

  5. Na jiné pánvi rozpustíme také máslo a orestujeme uvařenou mrkev.

  6. Maso podáváme se zeleninovou oblohou a bramborami.

Poznámka od kuchařky

Stejným způsobem jsem připravovala i hovězí roštěnku.

Jen místo cukety jsem na přílohu použila brokolici, lehce povařenou v páře jsem ji restovala na stejné pánvi s mrkví ...

Komentáře k receptu Skopové po provensálsku se zeleninou

Tématické fráze: skopové plátky skopové v mrkvi skopové na mrkvi skopova roštěná recept skopové maso se zeleninou pecene skopove nazelenine skopové v mrkvy recept na skopovou kýtu se zeleninou příprava skopového masa jehněčí roštěnky skopové s mrkví skopové plátky recept jehněčí po provensálsku králík po provensálsku a zeleninou skopové roštěnky skopové s brokolicí skopové s hlívou recept na jehněčí rostenky jak pict skopové jehneci roštěná recept