Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 017 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,46 g |
Tuky | 69,02 g |
Vláknina | 33,30 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 164 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 264,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a povaríme 10 minút. Necháme trocha prechladnúť a ešte do teplého pridáme maslo a miešame, aby sa rozpustilo.
Krok 2: Pridáme žĺtky, tvaroh, med, škoricu, sekané orechy a hrozienka. Dobre premiešame.
Krok 3: Jablkám odkrojíme vŕšky a jadrovníky vydlabeme. Naplníme ich pšenovou zmesou a prikryjeme vŕškami.
Krok 4: Uložíme na vymastený plech a pečieme na 180°C asi 25 minút.
Vyberieme a ihneď podávame.
Vyberieme a ihneď podávame.
Zveřejněno 19. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablka plněná jáhlovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrJG
Moje poznámka
Jablka plněná jáhlovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrJG
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 23 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 57 minutami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 1 hodinou
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 1 hodinou
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 2 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 2 hodinami
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 2 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 3 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 3 hodinami
Suroviny:
jablko,
jáhly,
voda,
sůl,
máslo,
žloutek,
tvaroh,
med,
skořice,
ořechy sekané,
rozinky
Komentáře (2)
Jáhly nespařujete horkou vodou?