Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si umyjeme zázvor CELÝ, poté si ho nakrájíme na co nejtenčí plátky. Mezitím si zapnem konev.
Krok 2: Když máme nakrájené, tak krájíme na takové další plátky. Krájíme na takové čtverečky.
Krok 3: Dáme je do překapávače a dáme horní kolečko. Vodu tam nalejeme a zavřeme.
Krok 4: Překapáváme 10 minut.
Krok 5: Poté vyndáme zázvor a dáme ho do hrnku na dalších 10 minut.
Krok 6: Poté vylovíme a můžeme pít.
Zveřejněno 28. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jiný zázvorový čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzg6
Moje poznámka
Jiný zázvorový čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzg6
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 33 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 41 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
zázvorový čaj recept,
zázvorový čaj,
louhování zázvoru,
jak dlouho louhovat zazvor,
zázvorový čaj se slivovicí,
zázvorový čaj příprava,
čaj se slivovicí,
zázvorový výluh,
jak dlouho pít zázvorový čaj,
jak dlouho louhovat zázvorový čaj,
čaj z mletého zázvoru recept,
zazvorovy caj louhovani,
mletý zázvor čaj,
caj z mleteho zazvoru,
jak dlouho se louhuje,
zázvor louhovani,
zázvor louhovani,
louhování zázvorového čaje,
zazvor jak dlouho louhovat,
doba louhování zázvoru
Komentáře (12)
Dvojí louhování jsem taky nepochopila, asi to v tom překapávači překapalo moc rychle nebo co...:)))).
Druhé kritizovat umíš...
phamka je vietnamka, tak její češtinu omluvme... Řekla bych že čaj je jiný právě tím překapáváním a také tím že je zázvor pokrájený... Obvykle se najemno strouhá - výluh je pak silnější i z menšího množsví zázvoru... A to, jestli si ho osladíme a přidáme citron je věc každého, jak mu to chutná... Já třeba nesnesu jakýkoliv čaj oslazený, ať už cukrem nebo medem - ale rozhodně ne proto že bych si držela linii - prostě mi to nechutná...