Hrníčkový piškotový beránek
Velikonoční beránek nesmí chybět na našem svátečním stole. Podle tohoto jednoduchého receptu se jistě povede. Díky většímu množství vajec je beránek krásně nadýchaný. Ochutíme ho mandlemi, rozinkami a citronem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 603 kJ / 1 339 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 61,66 g | 
| Tuky | 53,07 g | 
| Vláknina | 2,70 g | 
| Cholesterol | 1,81 g | 
| Sodík | 1,10 g | 
| Sůl | 2,47 g | 
| Sacharidy | 152,40 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: 5 vajec rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
	Krok 2: V míse našleháme dvě celá vejce a pět žloutků. Po lžících přidáváme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a třeme asi 30 minut.
	Krok 3: Pak přidáme nasekané mandle, citronovou šťávu a rozinky. Nakonec vmícháme mouku, sůl a tuhý sníh z bílků.
	Krok 4: Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.
	Krok 5: Upečeného beránka opatrně vyjmeme, pocukrujeme nebo potáhneme bílou cukrovou polevou. Oči uděláme z rozinek a kolem krku mu uvážeme stuhu.
Zveřejněno 4. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hrníčkový piškotový beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLqO
Moje poznámka
					
				
Hrníčkový piškotový beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLqO
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hrníčkový piškot, 
						
						
							piškotový beránek do velké formy, 
						
						
							hrníčkový beránek, 
						
						
							hrníčkový beránek recept, 
						
						
							piškotový beranek, 
						
						
							piškotový beránek do keramické formy -recept, 
						
						
							hrníčkový beránek mojí maminky, 
						
						
							hrneckovy piskot, 
						
						
							hrníčkový makový beránek, 
						
						
							hrnickovi piskot, 
						
						
							beránek hrnickovy-olejovy, 
						
						
							hrnickovypiskotovy beránek, 
						
						
							piškotový beránek hrnkový, 
						
						
							piškotový beránek recepty, 
						
						
							bábovkový hrníčkový beránek, 
						
						
							menší piškozový beránek recept, 
						
						
							hrnickovy poskotovy beranek, 
						
						
							piškotový olejový beránek, 
						
						
							beranek recipe piskot, 
						
						
							piškotový beránek recept
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							mandle hořké, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							sůl, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (9)
Sáček hořkých mandlí jsem kdysi před léty kdesi koupil, ale nyní už jsem na ně nikde nenarazil...
Použil jsem je 1x...
Pak je sežrali moli...
Od té doby u nás mola nevidět; zdá se tedy, že to funguje
No a tchyňka se ve zdraví dožila dvaadevadesáti...
Moje otázka byla spíš směřovaná pro upřesnění - kde koupí člověk, který bude chtít beránka upéct, hořké mandle...a také toho, že 2 mandle asi neumelu. Tak mě napadlo, že se autorka v receptu upsala.
Dají tomu chuť po KCN (kyanid draselný) Lze nahradit i jádry z meruněk
No, v každém případě jídlo vhodné pro tchyňu